in ,

Whahaha, echt? Onderzoek: meerderheid Nederlanders voor landelijke DNA-database

Veel mensen willen best een deel van hun opgeven als dat het opsporen van criminelen makkelijker maakt. Dat blijkt uit onderzoek onder 20.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel samen met het programma De Nationale Misdaadmeter (Avrotros). De meeste deelnemers zijn vóór het instellen van een landelijke DNA-databank en voor uitbreiding van cameratoezicht op straat.

Een meerderheid van de deelnemers is voor de oprichting van een DNA-databank die alleen voor het oplossen van misdaden wordt gebruikt: 44 procent vindt dat iedereen verplicht zijn of haar DNA zou moeten afstaan en nog eens 35 procent vindt dat dat op vrijwillige basis moet kunnen. Slechts 14 procent wil helemaal niet dat er zo’n databank wordt aangelegd.

Veel gemeenten hebben de afgelopen jaren het cameratoezicht in hun winkel- en uitgaansgebieden uitgebreid en sinds vorig jaar mogen ook ook mobiele camera’s worden gebruikt. Die toename van camera’s in vinden veel mensen (86%) een goede zaak. Negen op de tien mensen hebben er geen bezwaar tegen dat ze zelf door zulke camera’s worden vastgelegd.

Lees verder via: EenVandaag

Photo by didbygraham


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We hebben tegenwoordig de concentratie van een goudvis

Gaat Griekenland de zomer van 2015 overleven?