in ,

Zaak Dutroux kent vele open eindjes: ’Dna-sporen en duizenden haren niet onderzocht’

In het Dutroux-bis, waarin werd gezocht naar de vermeende netwerken rond Marc Dutroux, zijn veel losse eindjes niet onderzocht.

Dat zegt Michel Bourlet, de voormalige officier van die verantwoordelijk was voor het dossier, zaterdag in La Dernière Heure. Volgens hem had er ’meer in gezeten’.

„In 2000 vertelt onderzoeksrechter Langlois mij over microsporen en duizenden haren gevonden in de geheime kelder in Marcinelle, het huis van Dutroux, en in de witte Renault Trafic van Dutroux”, zegt Bourlet. „Hij (onderzoeksrechter Jacques Langlois, red.) weigerde ze te analyseren.”

Bourlet vervolgt: „Er waren nog 28 onbekende -sporen, waarvan twee van vrouwelijke genetische profielen. Ze hadden vergeleken moeten worden met het DNA van de verdachten.”

Er werd ook een niet-geïdentificeerd mannelijk DNA-spoor aangetroffen in de geheime kelder, herinnert de oud- zich.

„Niet gevonden in een haar, maar wel in microsporen (speeksel, bloed, sperma, tranen, zweet) op de binnenmuur van de kelder en gemengd met het DNA van Julie Lejeune.”

Een hele hoop verdenkingen wezen naar Niccolo Mazzara, Marcel Marchal en Michel Piro, aldus Bourlet. Dat het dossier na zijn zonder vervolg werd ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Photo by trendingtopics


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland kampt met remigrerende gezinnen: regelen niets, houden handje op, brengen kinderen in gevaar

De benzine auto en de nieuwe schone diesels zijn kleine ‘chemtrails’ verspreiders geworden