in , ,

ZondagDocu: “Wat je niet mag weten over Libië onder Kaddafi”

6476872753 c262b7b15b Kaddafi1

Libië was gebaseerd op de Jamahiriya, een islamitische en socialistische ideologie ontwikkeld door Kaddafi, waarbij het volk alle macht zou hebben. Politieke partijen waren verboden.

Volgens critici was Libië een dictatuur. Kaddafi gaf als reactie hierop aan dat ‘westerse mensen het Libische systeem niet begrijpen’. Libiërs hadden een gemiddelde levensverwachting van 74 jaar. Libië was het hoogst genoteerde Afrikaanse land op de index van de menselijke ontwikkeling van de Verenigde Naties, heeft één van de hoogste bbp’s van het continent en een voor een Afrikaans land hoge alfabetiseringsgraad. Daarnaast waren onderwijs, elektriciteit en gezondheidszorg er gratis.

Volgens voormalig NAVO-commandant Wesley Clark was de beslissing om een oorlog te starten in Libië lang van te voren al gemaakt. In zijn boek ‘Winning modern wars’ schrijft Clark: “De volgende landen op de lijst van het Pentagon zijn Syrië, Libanon en Iran; het eerste was Irak.”

Lees verder via NineForNews.nl.

 

Foto via FaceMePLS cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8725666715 e120ef16ee Hunger Games1

Onze bejaardenhuizen zijn een soort Hunger Games

7863595084 0e2318fcde rutte1

Daar gaat hij weer, trap er niet in: Rutte belooft belastingverlaging, is optimistisch over verkiezingen