in

Linkse zotheid: ‘Stukken bos kaalgekapt in Estland voor Nederlandse biomassacentrales’

JerzyGorecki / Pixabay

Nederlandse biomassacentrales maken gebruik van hout uit kaalgekapte stukken bos in , blijkt zaterdag uit onderzoek van radioprogramma Argos en onderzoeksplatform Investicovoor onder meer de Groene Amsterdammer.

Het gaat om pellets (geperste houtkorrels) gemaakt van onder meer gezonde bomen, die specifiek voor dit doel gekapt zijn. Dit gebeurt ondanks de strenge duurzaamheidseisen die stelt aan deze vorm van .

Het gaat om houtkorrels van de op één na grootste fabrikant van houtkorrels ter wereld, Granuul Invest uit Estland.

Dit bedrijf zegt in een interview met de onderzoekers pellets te maken van hout van kaalgekapte stukken bos. Dit gebeurt onder meer in natuurgebieden waar de biodiversiteit beschermd wordt volgens Europese afspraken.

Vorig jaar exporteerde het bedrijf voor ruim 100 miljoen naar Nederland.

Biomassa is voor het een belangrijke methode om de beoogde CO2-vermindering te halen en zo aan de klimaatplannen te voldoen.

Het ministerie voor Economische Zaken en Klimaat stelt een duurzaamheidscertificaat verplicht aan alle houtpellets die daarvoor gebruikt worden. Dit garandeert volgens minister Eric Wiebes dat alleen hout uit “onvermijdelijke reststromen” wordt gebruikt als brandstof.

Kaalkap is een …

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

COVID19-maatregelen maken ons ON-menselijk…

Zuid-Europa nog rijker: Rutte wil toch corona-herstelfonds!