in ,

Zwaar geredigeerde FBI-documenten: Hoe Hitler zijn snor verloor en naar Argentinië vluchtte

43764261960 8f99fe5220 adolf hitler e1556099504612

Terwijl de -bronnen de lokale functionarissen identificeerden die naar verluidt hielpen bij het beveiligen van een onderkomen in , meldden FBI-functionarissen die deze beweringen hadden onderzocht een “gebrek aan voldoende informatie om het verhaal te ondersteunen”.

Een vrijgegeven reeks van zwaar geredigeerde documenten van het Amerikaanse federale onderzoeksbureau heeft onthuld dat het bureau in 1945 werd getipt over de nazi-Duitse leider Adolf Hitler die zou ontsnappen aan de zegevierende geallieerde troepen in een onderzeeër en zich verstoppen in Argentinië.

Volgens de informatie, die de FBI vervolgens doorstuurde naar de militaire inlichtingendienst, arriveerde Hitler in het Zuid-Amerikaanse land samen met ongeveer 50 andere mensen – mogelijk nazi-functionarissen en hun familieleden – en dook onder “aan de voet van de zuidelijke Andes”.

De bronnen van de FBI beweerden ook dat Hitler op het moment van zijn aankomst in Argentinië aan maagzweren en astma leed en zijn beroemde snor had afgeschoren. De bronnen identificeerden ook zes Argentijnse functionarissen die naar verluidt onderdak voor de nazi-leider en zijn gevolg hadden gearrangeerd.

Uit de dossiers blijkt echter dat het FBI-personeel dat aan het rapport werkte, twijfelde aan de waarheidsgetrouwheid van de beweringen van de bronnen, wijzend op het “gebrek aan voldoende informatie om het verhaal te ondersteunen” en opmerkend dat het “onmogelijk zou zijn om door te gaan met het vinden van Hitler met de schaarse informatie die tot op heden is verkregen “.

Na de ineenstorting van het Derde Rijk ontstonden een aantal samenzweringstheorieën, waarin werd beweerd dat Adolf Hitler de val van Berlijn had overleefd en naar een soort geheime nazi-schuilplaats in Zuid-Amerika of zelfs was gevlucht.

Deze geruchten werden verder aangewakkerd door het feit dat een aantal nazi-oorlogsmisdadigers, waaronder Adolf Eichmann, een van de architecten van de Holocaust, en de Auschwitz-arts Josef Mengele, inderdaad in staat waren om aan het buitenland te ontsnappen en zich daar te verbergen.

Sommigen van hen slaagden er zelfs in om te ontsnappen tot het einde van hun leven.

Lees verder bij de bron: Sputnik International

Photo by Falcon_33 cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
islam bidden 1545393868

Raad van State eist dat belastingbetalers de oprichting van islamitische school betaalt

worm 1556127597

Moslimwetenschap stuk verder dan Westerse: je krijgt dus homo van een anale worm