in , ,

15 EU-landen dringen er bij de EU op aan om een ​​’langetermijnplan’ te ontwikkelen om 5G-hoaxes en desinformatie te bestrijden

5G antenne brand scr
Via Ellaster.nl

Een groep Europese landen heeft hun bezorgdheid geuit over het feit dat de groeiende populariteit van onwaarheden en complottheorieën rond draadloze technologie de vooruitgang van de EU bij het behalen van haar 5G-doelen zou kunnen belemmeren.

De groep uitte zijn zorgen over de “escalerende desinformatie” rond de effecten van blootstelling aan elektromagnetische velden (EMF) en 5G-technologie, evenals over de “toegenomen activiteit van de anti-5G-beweging in de Europese Unie.”

We roepen de Europese Commissie op om samen met de lidstaten maatregelen te nemen om desinformatie over elektromagnetische velden en 5G tegen te gaan. De EU moet op dit gebied een actieve, systemische aanpak op lange termijn volgen.

De brief is ondertekend door Portugal, Zweden, Finland, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Luxemburg, Polen, Kroatië, Bulgarije, Litouwen, Letland, Estland, Griekenland en Cyprus.

Draadloze technologie wordt al lang achtervolgd door de overtuiging dat het verschillende gezondheidsproblemen veroorzaakt, variërend van kanker tot de ziekte van Alzheimer en depressie. In 2020 werd de lijst met vermeende negatieve effecten aangevuld met valse beschuldigingen dat 5G Covid-19 veroorzaakt.

Als gevolg hiervan werden tussen april en mei in het VK minstens 77 telefoonmasten afgebrand, meldde Business Insider, daarbij verwijzend naar de branchegroep Mobile UK.

In hun brief voerden de EU-lidstaten aan dat deze “daden van vandalisme tegen telecommunicatie-infrastructuur” de inspanningen van de EU om “haar ambitieuze 5G-doelstellingen te verwezenlijken  belemmeren .

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
978d0c3b e290 433b a653 d67e122a9720

Kijk! Groot protest tegen COVID-19-maatregelen in Tsjechië

geld papier 1560495470

Gadgetverkopers boos over fors gestegen en zwaar achterhaalde thuiskopieheffing in Nederland, u ook?