in , ,

‘2018 wordt het jaar van de grootste financiële crisis ooit’

2017 12 31 14 43 10.crash202017 2019d

Beleggingsgigant Vanguard: Risico dat beurzen instorten gestegen naar 70%, hoogste in 60 jaar

Volgens tal van analisten in zowel reguliere als alternatieve media staat de wereld op de drempel van de grootste financiële crisis ooit, die in tegenstelling tot de vorige crash in 2008 niet meer gerepareerd zal kunnen worden. De aanstaande instorting zal het einde betekenen van de huidige financiële orde, en tevens van een periode van 10 jaar, waarin de politieke en financiële wereld helemaal niets blijkt te hebben geleerd, en de schuldenbergen niet hebben verminderd, maar juist naar ongekende hoogten hebben doen stijgen. We nemen u mee langs een korte opsomming van recente artikelen, waarin ernstig wordt gewaarschuwd voor wat ons te wachten staat.

‘Zodra deze markt instort, zal dat heel, heel snel gebeuren'

‘De absurditeit in de financiële markten van vandaag is absoluut adembenemend,' schrijft analist Michael Snyder van The Economic Collapse Blog. Vlak voor de vorige beurscrash piekte de Dow Jones Index op Wall Street net boven de 14.0000 punten. Afgelopen week werd een nieuw record van meer dan 24.000 punten gebroken. De afgelopen 10 jaar is de echter slechts gemiddeld 1,33% per jaar gegroeid.

Zelfs ‘vampierinktvis bank' Goldman Sachs waarschuwt nu dat ‘aan al het goede eens een einde komt', en ‘er uiteindelijk een ‘bear' (dalende) markt komt'. Dat heeft mede te maken met het einde van ‘quantitative easing', het vrijwel onbeperkt creëren van nieuw (digitaal) geld door de grote centrale banken. Die kunstmatige manier om een nog grotere financiële en economische crisis uit te stellen is in zowel Amerika als inmiddels zo goed als uitgewerkt.

‘The Economist' schrijft daarom dat het ‘onredelijk is te verwachten' dat de enorme winsten die op de financiële markten werden gemaakt gehandhaafd kunnen worden. Hoofdeconoom Joe Davis van beleggingsgigant Vanguard (dat ongeveer $ 5 biljoen aan ‘assets' beheert) zet het risico op een nieuwe beurscrash inmiddels op 70%, ‘wat aanzienlijk hoger is dan in de afgelopen 60 jaar'. (2)

Bill Blain, strateeg bij Mint Partners, stelde in november dat ‘de grote crash van 2018' in de commerciële obligatiemarkt zal beginnen, omdat niet alleen de megabanken ‘too big too fail' waren en met belastinggeld werden gered, maar ook grote bedrijven. (3)

‘Grootste zeepbel ooit, pijn heviger dan ooit tevoren'

Snyder: ‘We bevinden ons nu in de grootste zeepbel ooit. Er zijn enorm veel statistieken die schreeuwen dat we in gevaar zijn… De enige reden waarom de aandelenprijzen zo hoog zijn was door de ongekende interventie door centrale banken. Zij creëerden biljoenen dollars (en euro's, yens, yuans) uit het niets en stortten dat rechtstreeks in de financiële markten. Maar nu zetten de centrale banken er gelijktijdig de rem op, wat een van de grootste ‘sell' signalen moet zijn die we ooit hebben meegemaakt.'

‘We zijn ver, ver voorbij het punt waarop er een financiële correctie had moeten komen. Nu lijkt het op een feestje waar nooit een einde aan komt, maar dat zal toch gebeuren. En als dat gebeurt, zal de pijn heviger zijn dan ooit tevoren.' (3)

Financieel specialist David Stockman (Contra Corner blog) waarschuwt dat mensen maar beter kunnen geloven dat ‘deze grootste zeepbel ooit' op het punt staat uiteen te spatten. ‘En deze keer zal het heel anders gaan (dan in 2008), want nu zal er geen onmiddellijk oppompen door de centrale banken volgen (omdat die dat niet meer kunnen). En dat betekent ook dat er geen vierde zeepbel zal komen.' (4)

Onbeperkt is ‘de ultieme absurditeit'

Een andere bekende analist, Charles Hugh Smith, heeft het over de ‘onontkoombare reden waarom het financiële systeem zal falen'. Het zogenaamde economische ‘herstel' van de afgelopen 10 jaar is ook volgens hem geheel kunstmatig geweest en werd enkel aangedreven door enorme ladingen nieuw krediet. Bedrijven, staten en particulieren zitten bijna overal dieper in de schulden dan ooit tevoren.  De centrale banken hebben zichzelf in de val gelokt, en kunnen de rente feitelijk niet meer laten stijgen, omdat dit broze ‘herstel' dan onmiddellijk in een of zelfs depressie verandert. Dus blazen ze met nul of zelfs negatieve rente de zeepbel almaar verder op… tot de grote klap, die miljoenen mensen en bedrijven, en complete landen, totaal bankroet zal achterlaten.

Bill Bonner legt op InternationalMan.com in Jip-en-Janneke taal uit waarom het financiële beleid van de centrale banken en overheden ‘de ultieme absurditeit' is. Iedereen die op de middelbare school ook maar een paar lessen economie heeft gevolgd, weet dat het onbeperkt bijdrukken van geld (/ verstrekken van krediet, aangaan van nieuwe leningen en tophypotheken, etc.) bij een zeer geringe economische groei op zeker moment moet leiden tot een forse devaluatie, enorm koopkrachtverlies, en mogelijk zelfs hyperinflatie zoals Argentinië, Zimbabwe en Venezuela dat in de recente geschiedenis hebben gekend. Dan zal de welvaart van de gewone man grotendeels worden weggevaagd.

‘De kunstmatige lage rente geeft de fatale verkeerde boodschap af dat we onbeperkte middelen (tijd, geld, energie, kennis) hebben. Zonder gebaseerd te zijn op ‘gezond geld' en schaarsheid, zonder de noodzaak de juiste keuzes te maken, wordt het kapitalisme roekeloos en onverantwoordelijk met zijn meest waardevolle middel: het kapitaal zelf. Het wordt vernietigd, verspild, weggegooid, en slecht geïnvesteerd. De groeicijfers dalen, en de wereld wordt armer.' (6)

De Amerikaanse en Europese centrale banken weten dat een nieuwe crisis onvermijdelijk is, en nemen daarom stap voor stap maatregelen om uw en mijn rekeningen te kunnen blokkeren en (deels) te kunnen confisqueren. Ook uw goud, digitale valuta (bitcoins) en bezittingen in bijvoorbeeld bankkluisjes zijn niet langer veilig.

-superstaat

Zodra de crisis eenmaal losbarst, zullen ‘onze' politici –die voor zichzelf en hun vriendjes in de financiële wereld de schaapjes lang en breed op het droge hebben- beweren dat ze ‘het nooit konden zien aankomen', en deze calamiteit tegelijkertijd aangrijpen om de nog overgebleven (financiële) van landen af te pakken, en zowel schulden als inkomsten op één grote hoop te gooien.

In Europa ontstaat dan een totalitaire EU-superstaat, waarin gezondere landen zoals Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland permanent honderden miljarden zullen moeten blijven storten naar failliete staten zoals Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland en Portugal.

Geen bescherming, herstel kan decennia duren

U vraagt zich af hoe u zich hier eventueel voor kunt beschermen? Het antwoord is: niet. De komende crash/crisis zal iedereen treffen. Niemand weet precies hoe die instorting zal verlopen –zal het één grote klap worden, of meerdere kleinere, over langere tijd?-, maar dat de bodem die moet worden bereikt en ongekend diep zal zijn, is zeker. Onzeker is hoelang het gaat duren om daar weer bovenop te komen – veel analisten vrezen dat dit wel eens vele tientallen jaren kan gaan duren.

Invoering euro zal Nederland fataal worden

De verantwoordelijken in Den Haag zullen hun handen wel weer in onschuld wassen, maar hadden natuurlijk nooit met dit beleid moeten instemmen, en in de eerste plaats nooit akkoord moeten gaan met de invoering van de euro en de oprichting van de transferunie, die de Nederlandse staatsschuld naar € 480 miljard euro heeft doen exploderen, en ons land vermoedelijk al over enige jaren totaal berooid en leeggezogen zal achterlaten.x

(1) The Economic Collapse Blog via Silver Doctors
(2) SHTF Plan
(3) Russia Today
(4) Zero Hedge
(5) Peak Prosperity Blog via Zero Hedge
(6) International Man via Zero Hedge

Lees ook eens verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

Neem ook zeker een kijkje bij de tags Crisis 2019 en Crisis 2020

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ben je ondernemer of in loondienst? Let op deze financiële veranderingen per 1 januari 2018

Amerikaanse helikopters evacueren opnieuw IS-leiders in Syrië