in , , ,

Rutte III maakt ons kapot en steekt daarbij een mes in ieders rug

De plannen van het op Prinsjesdag zijn elk jaar goed voor grote krantenkoppen en opgewonden commentaren op radio en televisie. Daarbij gaat het er vooral om dat “wij” er volgens de koopkrachtplaatjes in de miljoenennota erop vooruitgaan in het komende jaar.

De toon van Prinsjesdag in 2018 was juichend, maar nu de cijfers over 2019 bekend zijn, lijken we bedrogen uit te komen.

Het CBS maakte bekend dat de prijzen voor de consumenten in 2019 met 2,6 procent gestegen zijn, terwijl de cao lonen gemiddeld stegen met 2,5 procent.

Het staat in contrast met de toon die werd gezet op Prinsjesdag in 2018, getuige de miljoenennota: ,,Nederlanders moeten het meer in hun portemonnee gaan merken dat het goed gaat met . Daarom neemt het kabinet maatregelen om de te versterken, met name voor lage- en middeninkomens. De koopkracht groeit in 2019 zowel dankzij de aantrekkende lonen als door de lagere lasten op arbeid. Ondanks de hogere stijgt de koopkracht volgend jaar naar verwachting met 1,5 procent, waarbij vrijwel alle groepen erop vooruit gaan”.

De stijging van de prijzen vorig jaar is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het beleid van het kabinet. Zo ging het lage tarief in de van 6 naar 9 procent, met als gevolg dat de prijzen van voeding stegen. De prijsstijging van 2,6 procent komt voor 0,4 procent door duurdere voeding. Ook de kosten van gas en stroom spelen een rol.

Dat komt niet alleen door de kosten van , maar ook door de heffingen die we  daarover moeten betalen. Hoewel een groot deel van de prijsstijging te voorzien was, kwamen de vooruitzichten voor de koopkracht dus toch niet uit.

Alle reden dus om de dure beloftes van politici met een flinke korrel zout te nemen. Zij baseren zich op de cijfers van de rekenmeesters van het kabinet ofwel het (CPB).

Zij maken allerlei berekeningen over de gevolgen van (belasting-)maatregelen van de voor de portemonnee van de Nederlanders, maar kunnen  de toekomst niet voorspellen, zelfs de nabije toekomst niet.

Waarschijnlijk zag het kabinet 3 de bui in de loop van het afgelopen jaar al hangen. Wederom werd op Prinsjesdag een rooskleurig beeld geschetst van de koopkracht in 2020, maar dat ging gepaard met een forse disclaimer.

De moesten niet gezien worden als harde toezeggingen van het kabinet, maar als een inschatting op basis van de nieuwste …..

Lees verder bij de bron: SDB


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Het wordt hoog tijd, dat die criminelen ter veranntwoordig geroepen worden door de bevolking, want zemaken ons letterlijk kapot

Jeroen
1 jaar geleden

Regime change !

Een premier zou maar twee termijnen mogen dienen
Daarna een ander

Rutte is de alleenstaande vrijgezel
Een sterke goede leider heeft thuis een ijzersterke partner

Rutte is een dwalende eenzame man

Bevolking Genaaid
1 jaar geleden

Het gaat prima met de banken en met de grote bedrijven. Maar het gaat helemaal niet goed met de burgers in Nederland. Al jaren niet. En dat heeft alles te maken met de EU en het feit dat Nederland niet zijn eigen muntwaarde kan bepalen. Achteraf is pijnlijk duidelijk dat de burgers massaal zijn belazerd door de regering die volledig en uitsluitend de kant van de banken en multinationals heeft behartigd bij het begin van de EU. Het begon al toen de gulden veel te laag werd ingezet en de burgers al direct op al hun spaargeld en hun loon minimaal 20 % verloren. En omdat de koers later niet meer gecorrigeerd wordt de Nederlandse burger nu al 20 jaar lang bestolen. Nederland werd een goedkoop land en de export ging pijlsnel omhoog. Daar merkten de werkers niets van anders dan dat zij zich een slag in de rondte werkten, Dit in tegenstelling van de bedrijven die zich van gekte geen raad wisten hoe zij hun winsten konden investeren. Het gevolg is dat de bedrijven in de mooiste gebouwen zitten, de mooiste apparatuur hebben terwijl de werkers op een houtje mogen bijten. De belastingen zijn bij de hoogste ter wereld. Mannen en vrouwen moeten beiden werken om een enigszins redelijk bestaan te kunnen leiden.

Van de grote partijen VVD, CDA, PVDA, D66 is niets meer te herkennen en mensen moeten zeker deze partijen niet meer stemmen. Het is de hoogste tijd dat mensen meer van zich laten horen in plaats van alles maar te accepteren.

Susanne
Antwoord aan  Bevolking Genaaid
1 jaar geleden

Top reactie!???????? Volledig mee eens, kan het zelf niet beter verwoorden. Ik plaats deze op FB als het mag????

Het menselijk lichaam is de afgelopen eeuw steeds kouder geworden

Riemen vast! Aantal faillissementen in Nederland zal veel sterker stijgen dan rest van West-Europa