in ,

Na boerenprotest wil Den Haag weten: wie zit er op die trekker? Kentekenplicht komt eraan

trekkers 1569911905
wafr / Pixabay

De kracht van de boerenprotesten van vorig jaar zat niet alleen in de pk's van de tractoren, maar ook in hun ongrijpbaarheid. Voor trekkers geldt geen kentekenplicht, waardoor de eigenaren niet makkelijk zijn na te trekken.

Zelfs met de massale politie-inzet was het ondoenlijk om alle protesterende boeren te bekeuren voor het blokkeren van de snelwegen.

Aan die vrijstelling komt nu een einde. De Tweede Kamer stemt hoogstwaarschijnlijk voor het invoeren van een kentekenplicht voor trekkers, nadat vandaag bleek dat ook de VVD voorstander is. Eerder vreesden de liberalen nog dat de boeren op te hoge kosten zouden worden gejaagd.

Als later ook de Eerste Kamer akkoord gaat, moeten tractoren ‘gewoon' een kenteken dragen. De boeren krijgen overigens ruim de tijd om dat te regelen: pas vanaf 2025 moet de plicht ingaan.

Daarmee lost de Kamer een wens in van de politie, die makkelijker kan handhaven, en van Brussel, dat in gebreke stelde omdat het met de vrijstelling niet voldoet aan Europese richtlijnen.

De boeren krijgen er wel wat voor terug: zij mogen straks de 40 kilometer per uur aantikken. Dat is nu nog 25 kilometer.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5180051636 8ee081fa56 mark rutte e1454493999779

Video! Rutte laat ware gezicht zien: Kop dicht, wij bepalen en vertellen niets

happy chinese new year 4579226 640

2020: wat zal het Chinese Jaar van de Rat ons brengen?