in , ,

5G? Nieuw EU project begint met 6G

Via Ellaster.nl

Een nieuw Europees project gaat de ontwikkeling van de mobiele 6G- onderzoeken. Terwijl de uitrol van -netwerken nog in volle gang is, gaat het Finse Nokia de 6G-onderzoeksgroep onder de naam Hexa-X leiden.

Hexa-X gaat de komende 2,5 jaar onderzoeken wat de voordelen van 6G moeten worden en welke technologieën daarvoor gebruikt kunnen worden.

Behalve Nokia zijn onder andere het Zweedse Ericsson, het Franse Orange, Telefonica uit en het Duitse Siemens bij het project aangesloten. Daarnaast doen er acht Europese universiteiten mee. In totaal zijn er 25 deelnemers.

en

De onderzoeksgroep gaat zich op een aantal deelonderwerpen richten.

Zo zal onderzocht worden hoe kunstmatige intelligentie kan worden ingezet om 6G-netwerken zo efficiënt mogelijk te maken, wordt er gekeken naar het minimaliseren van de klimaatimpact van de technologie en is er speciale aandacht voor privacy en beveiliging.

Volgens de initiatiefnemers van Hexa-X blijft de behoefte …

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wij betalen: Italianen kunnen 10 procent aankopen terugkrijgen met ‘operatie Cashback’

Gemeentelijke belastingen: Huiseigenaar betaalt komend jaar weer meer dan inflatie