in , ,

Aangifte tegen de NOS inclusief hoofdredacteur voor discriminatie en misbruik van overheidsgelden

NOS

Op 27 februari 2019 heeft The Karskens Times aangifte gedaan tegen de Nederlandse Omroep Stichting en tegen hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws wegens discriminatie en misbruik van overheidsgelden vastgelegd in de volgende drie wetsartikelen:

1 -Overtreding van Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet. (Gelijke behandeling)

2 -Overtreding van Artikel 137d juncto Artikel 137e Wetboek van Strafrecht, in samenhang met Artikel 1 en 2 Universele Rechten van de Mensen en Artikel 14 Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. (Verbod op discriminatie)

3- Overtreding van Artikel 323a Wetboek van Strafrecht. (Misbruik overheidsgelden)

Van de aangifte is proces-verbaal opgemaakt door bevoegde politiefunctionarissen van District Den Haag-Centrum op 27/02/2019 om 11.01 uur. Ik vertegenwoordiger ruim 100 andere benadeelden en ik heb verbalisanten verzocht om mij op de hoogte te houden van het verloop van de procedure.

Voorgeschiedenis

Tussen eind september 2017 en begin februari 2019 heeft de website The Karskens Times als gemiddelde kijker/lezer het NOS Nieuws, het NOS Journaal, de website nos.nl, @nos en NOS Teletekst gevolgd. In deze periode heeft The Karskens Times samen met mede-critici tientallen malen de NOS kunnen betrappen op discriminatie en andere berichtgeving die in strijd zijn met de Mediawet.

De missie en taken in deze wet stellen dat de NOS zich moet houden aan journalistieke ‘evenwichtigheid, zorgvuldigheid, betrouwbaarheid, ongebondenheid, pluriformiteit en onbevooroordeeldheid’.

De NOS blijft in gebreke waarmee is vastgesteld dat er sprake is van misbruik van overheidsgelden. De NOS Nieuwsdienst ontvangt jaarlijks zo’n 50 miljoen euro uit de algemene middelen.

Als de definitie van nepnieuws luidt: desinformatie verhult als nieuws met als doel het beïnvloeden van de publieke opinie, dan voldoet de NOS berichtgeving daar ook aan.

Het antwoord van de ombudsman op 30 april 2018 heeft als kop: Een fout(je) is nog geen complot.

Voor de duidelijkheid: Zwartboek NOS Journaal behandelt geen bloopers, versprekingen, kleine foutjes die direct worden hersteld of persoonlijke tweets van NOS-journalisten als die niet direct wijzen op een NOS-onderwerp.

In 16 maanden is The Karskens Times gestuit op wat we noemen: een kwalijke zweem van georkestreerde christenhaat, antisemitisme en discriminatie van blanken. Nederlandse politieke partijen en presidenten, als Donald Trump, die niet de goedkeuring wegdragen van de NOS-redactie worden onfair behandeld.

Daarentegen worden onderwerpen als kinderpardon, waar de redactie de NOS zich achter schaart, positief belicht.

De NOS liegt met statistieken en verzwijgt humanitaire rampen indien niet opportuun. Er is sprake van sjoemeljournalistiek.

Lees verder bij de bron: thekarskenstimes.com

(De stukken van Zwartboek NOS Journaal kunt u los nalezen op de website van The Karskens Times. Wilt u de zaak met uitgebreide brief aan Tweede Kamer in één groot pdf-bestand dan moet u 5 eurootjes (of meer voor de goede zaak) overmaken.

Stuur daarvoor een mail naar [email protected]

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ganzen 1551377903

Dankzij Partij van de Dieren mag er in Friesland 1.000.000 ganzen worden doodgeschoten

data 1551380648

Tool die politie en NFI gebruikt voor uitlezen telefoons te koop op eBay, inclusief achtergebleven data!