in ,

Ambtenaren bij de Belastingdienst poepen in hun broek, voelen zich niet meer beschermd

Ambtenaren bij de Belastingdienst voelen zich niet meer beschermd nu de staatssecretaris kiest voor personele strafmaatregelen.

Altijd viel er één ding op, als Menno Snel in de Tweede Kamer weer eens verantwoording aflegde voor alles wat er was misgegaan in de toeslagenaffaire: hij bleef achter zijn mensen staan.

De vorige staatssecretaris van Financiën (D66) weerstond de druk van Tweede Kamerleden, gedupeerde ouders hun advocaten om verantwoordelijke ambtenaren persoonlijk te straffen.

Aan die bescherming door de politieke leiding lijkt nu een eind te zijn gekomen.

Vorige week dinsdag maakte Snels opvolger Alexandra van Huffelen (D66) bekend aangifte te hebben gedaan bij het Openbaar Ministerie.

Een extern juridisch adviseur vond serieuze aanwijzingen dat er in het toeslagendossier ambtsmisdrijven zijn gepleegd door de Belastingdienst.

Zo zou er mogelijk sprake zijn geweest van ‘beroepsmatige discriminatie’ en ‘knevelarij’, het ten onrechte vorderen van ….

verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Brits Hof bepaalt dat kinderen zonder instemming ouders gedwongen mogen worden gevaccineerd

Paniek in Italië: Honderden migranten ontlopen quarantaine en zijn spoorloos verdwenen