in

Rusland: Het einde van ISIS staat vlak voor de deur

Het Russische ministerie van benadrukte dat de opheffing van de blokkade van Deir ez-Zor, waar zich sinds jaren Syrische regeringstroepen op de militaire luchtmachtbasis hebben verschanst, de complete ontmanteling van ISIS in Syrië inluidt.

HET EINDE VAN ISIS IS NABIJ: WAT VOOR SYRIË GOED NIEUWS IS, WORDT VOOR EUROPA ECHTER EEN NACHTMERRIE

Wat de Amerikanen in jaren niet wilde lukken: sinds ´s luchtmacht de door de opgerichte (en daarom niet bestreden) ISIS aanvalt, is deze islamitische terreurorganisatie (die in werkelijkheid een -beweging van de islam is) aan de verliezende hand.

ISIS werd opgericht door Obama om Assad ten val te brengen. Syrië was het enige land in het Nabije Oosten dat niet onder invloed van de VS stond, maar nauw verbonden is met het sjiitische Iran en met Rusland. Dat zinde de geboren soennitische moslim Obama niet. Aldus was zijn kritiek op de gruwelijkheden van ISIS louter krokodillentranen.

DE ALAWIET ASSAD IS DE ENIGE POLITIEKE LEIDER IN HET NABIJE OOSTEN DIE VRIJHEID VAN GARANDEERT. DAT ZINT DE SOENNITISCHE ISLAM TOTAAL NIET

Assad was en is de enige leider in de islamitische staten die vrijheid van religieuze belijdenis garandeert. En dat zint de tweede vijand van Syrië niet: de Soennieten. Dezen hebben besloten het hele Nabije Oosten onder hun invloed te brengen.

ISIS is dus ook een kind van Saoedi-Arabië, Qatar en vooral . Al deze staten ondersteunen ISIS massief – en wel logistiek, met kennis van de geheime dienst, wapentechnisch en met massieve financiële ondersteuning.

ISIS MAAKT ZICH THANS OP TEGEN EUROPA. WIJ ZULLEN DAAR SPOEDIG WEERGALOZE BLOEDBADEN MEEMAKEN

Nu schijnt het einde van deze terreurgroep in het Nabije Oosten te zijn gekomen. Zoals we weten, begeven zich echter steeds meer ISIS-strijders, vermomd als “”, direct naar Europa over het gouden Merkel-pad. In Merkel-land (niet te verwarren met ons Duitsland) worden, zoals bekend, Syriërs zonder alle papieren en andere identiteitsbewijzen bevoorrecht als”asielzoekers” ontvangen en erkend.

Syrië wordt vreedzamer – de oorlog is in grote delen van het land zo goed als voorbij. Maar in Europa zal de oorlog nu pas losbreken. Duizenden ISIS-strijders moeten er bij ons al zijn. En nog eens duizenden ISIS-strijders zijn reeds naar ons op weg.

Dankzij Merkel, Juncker, Timmermans en hun links-politieke medeplichtigen in de diverse partijen van Duitsland en Europa. Zij zijn het, die voor de eerdere en toekomstige bloedbaden meedogenloos ter verantwoording geroepen moeten worden. Want ze hebben bewust, willens en wetens de terreur naar Europa geïmporteerd.

(Michael Mannheimer)


Russisch ministerie van Defensie: Syrisch leger verslaat “Islamitische Staat” in Centraal Syrië

Syrische regeringstroepen hebben met Russische ondersteuning vanuit de lucht het laatste gebied van de terroristische militie “Islamitische Staat” in Centraal Syrië verslagen. Het Syrische leger nam de strategisch belangrijke stad Akerbat in de provincie Hama in, bevestigde Rusland´s ministerie van Defensie. Als volgend doel wil het Syrische leger doorstoten naar het laatste terugtrekgebied van ISIS in Deir ez-Zor.

“De eenheden van de vierde pantserdivisie der Syrische strijdkrachten hebben in samenwerking met het vijfde korps vrijwilligers en de militaire geheime dienst (Muchaberat) de stad Akerbat bevrijd”, verklaarde het Russische ministerie van Defensie zaterdagmiddag.

Screenshot_60

“De operatie ter vernietiging en een grote groep strijders van de ´Islamitische Staat´ in het oostelijke deel van de provincie Hama werd doorgezet met actieve ondersteuning van de Russische luchtmacht”, heet het verder. Russische gevechtsvliegtuigen bombardeerden onderkomens en pantservoertuigen van de “Islamitische Staat”. De gevechtsvliegtuigen namen bovendien artillerieposten, checkpoints en communicatie-voorposten in het vizier.

“Het laatste grote gebied van het terroristisch verzet in Centraal-Syrië werd geëlimineerd”, zei het ministerie van Defensie in Moskou. Het voegde er aan toe dat de regeringstroepen de overgebleven posities van ISIS in de omgeving van Hama aanvallen.

Het ontzetten van Akerbat kan als één van de belangrijkste gevechten tegen de terroristen van de Syrische regering worden beschouwd, zei Ivan Konovalow, leidinggevende voor militaire politiek aan het Russische Instituut voor Strategische Studies, in gesprek met RT.

“De strijd om het Akerbat-gebied behoort tot de belangrijkste veldslagen in dit stadium. De vernietiging van een grote vijandige groepering in deze regio heeft met zekerheid invloed op het evenwicht van de macht”, zo deelde Konovalow mee.

“Dergelijke succesvolle militaire operaties zijn altijd belangrijk – de troepen en uitrusting van de vijand zijn vernietigd. Hoe vaker dergelijke operaties worden doorgezet, des te dichter komen wij bij het einde van de oorlog”, legde de expert uit. Hij benadrukte de centrale rol die de Russische strijdkrachten in Syrië spelen.

De bevrijding van Akerbat effent de weg voor een verder offensief door het Syrische leger op Deir ez-Zor, dat nog steeds zoveel mogelijk door de “Islamitische Staat” wordt vastgehouden. Er wordt verwacht dat het Syrische leger vanuit verschillende richtingen ISIS zal aanvallen teneinde zo snel mogelijke progressie te maken.

Screenshot_61

Zaterdag verkaarde de Amerikaanse generaal Stephen Townsend dat het Amerikaanse leger de “democratische krachten in Syrië”, die worden aangevoerd door de met de PKK verwante Koerdische Militie YPG, zal ondersteunen bij een offensief tegen ISIS in de provincie Deir ez-Zor. Deze vermetelheid zou, mocht er een wedloop om het ISIS-territorium uitbreken, tot spanningen met het Syrische leger kunnen leiden.

“Dat is een strategische overwinning. Nu zitten alle terroristen vast in de provincie Deir ez-Zor” constateerde Konstantin Truyevtsew, onderzoeker aan het Centrum voor Arabische en islamitische studies, met het oog op de successen van het Syrische Leger in Hama, op de vraag van RT. “Mettertijd zal dat z'n invloed hebben op het verloop van de oorlog, in het bijzonder wanneer het tot de inname van Deir ez-Zor komt”, vulde Konovalow van het Instituut voor Strategische Studies aan.

Zaterdag deelde het Russische ministerie van Defensie mee dat het Russische leger zijn luchtaanvallen tegen ISIS in Deir ez-Zor heeft geïntensiveerd. In de afgelopen 24 uur bombardeerden Russische gevechtsvliegtuigen negen pantservoertuigen van ISIS, waaronder twee tanks. Daarbovenop komen zes artillerieposten, een raketten-lanceringssysteem, drie verzorgingsdepots en 20 verzorgingstransportwagens, die benzine, wapens en munitie verplaatsten.

Het Russische ministerie van Defensie benadrukte dat de opheffing van de blokkade van Deir ez-Zor,waar zich sinds jaren Syrische regeringstroepen hebben verschanst op de militaire luchthaven, de totale ontmanteling van ISIS in Syrië inluidt.

(Bron: https://deutsch.rt.com)

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler

Lees verder bij de Bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sleepwetreferendum. TEKEN DAN!

Definitieve uitspraak: je baas mag niet stiekem privéberichten meelezen