in

Amerikaanse leger traint ex-terroristen in Syrisch vluchtelingenkamp, maar waarom?

Antiterreurmissies zouden niet gebruikt moeten worden om regeringen omver te werpen, zo heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gezegd.

Hij zei dat bezorgd is over recente berichten dat de voormalige terroristen traint in .

“Pogingen om hiervan te profiteren, door bijvoorbeeld onwelgevallige regimes af te zetten, zijn zorgwekkend,” zei hij.

Steeds vager

De minister zei ‘gemengde gevoelens’ te hebben over de westerse inzet voor het Syrische vredesproces.

“[De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken] Rex Tillerson zei dat het belangrijkste doel van de VS in ë het verslaan van IS is, maar nu wordt het steeds vager en vager,” aldus Lavrov.

Sommige Amerikaanse functionarissen hebben gezegd dat Amerikaanse troepen in Syrië blijven tot de Syrische president Assad aftreedt.

Erg zorgwekkend

“Informatie waaruit blijkt dat op sommige Amerikaanse legerbases militanten, waaronder voormalige leden van terreurgroepen, worden getraind, is natuurlijk erg zorgwekkend,” zei Lavrov.

Eerder deze maand meldde het Russische verzoeningscentrum in Syrië dat de Amerikaanse coalitie een zogeheten Nieuw Syrisch Leger aan het vormen was.

Trainingskamp

Die groep zou bestaan uit overblijfselen van IS, het al-Nusra Front en andere militanten en zijn ondergebracht in een vluchtelingenkamp in het noord-oosten van Syrië, op zo’n 20 kilometer van Al-Shaddadah.

Vluchtelingen die terugkeren naar gebieden die zijn heroverd op IS laten weten dat het vluchtelingenkamp al een half jaar door de Amerikaanse coalitie wordt gebruikt als trainingskamp voor extremisten.

Foto: Signaleer Wikimedia Commons

[RT]

Lees ook eens verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

1 op 5 Nederlanders houdt contant geld achter voor volgende crisis

30 datalekken per dag en blijven onbestraft