in ,

Baas Europese bankenkoepel pleit voor negatieve rentes voor spaarders

sparen

De topman van de Europese bankenkoepel EBF wil dat massaal negatieve rentes gaan rekenen aan klanten. Jean-Pierre Mustier vindt dat de banken daartoe moet aansporen.

Dat zegt de topman van de bankenclub, die ook aan het hoofd staat van de Italiaanse bank Unicredit, tegen het FD.

Volgens Mustier zouden banken er goed aan doen om bedrijven en particuliere klanten met meer dan een ton op de rekening een boeterente in rekening te brengen. Alleen op die manier werkt het beleid van de ECB maximaal door in de , denkt de bankier.

De ECB verlaagde vorige maand opnieuw de depositorente voor banken, tot -0,5 procent. Een negatieve depositorente betekent dat banken moeten betalen voor hun overtollige reserves die ze ‘s nachts moeten stallen bij de ECB.

De oproep van de EBF-baas is opmerkelijk. Er is veel maatschappelijk verzet tegen negatieve rentes en ook een aantal prominente banken die lid zijn van de EBF hebben zich in niet mis te verstane woorden juist afgezet tegen het ECB-beleid.

Zo haalde ING-topman Ralph Hamers in augustus al flink uit naar het beleid van de ECB, dat volgens hem zijn doel voorbijschiet. Volgens Hamers is er namelijk helemaal geen tekort aan …

Lees verder bij de bron: RTLZ

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
tanken 1570168333

Biobenzine E5 en E10 in je tank, meer brandstofverbruik, vooral nuttig voor de fiscus

euros 1570171098

Amsterdam stopt feestvierende en vloggende illegalen vol met acht miljoen euro subsidie