in ,

Baas Europese bankenkoepel pleit voor negatieve rentes voor spaarders

De topman van de Europese bankenkoepel EBF wil dat massaal negatieve rentes gaan rekenen aan klanten. Jean-Pierre Mustier vindt dat de banken daartoe moet aansporen.

Dat zegt de topman van de bankenclub, die ook aan het hoofd staat van de Italiaanse bank Unicredit, tegen het FD.

Volgens Mustier zouden banken er goed aan doen om bedrijven en particuliere klanten met meer dan een ton op de rekening een boeterente in rekening te brengen. Alleen op die manier werkt het beleid van de ECB maximaal door in de , denkt de bankier.

De ECB verlaagde vorige maand opnieuw de depositorente voor banken, tot -0,5 procent. Een negatieve depositorente betekent dat banken moeten betalen voor hun overtollige reserves die ze ’s nachts moeten stallen bij de ECB.

De oproep van de EBF-baas is opmerkelijk. Er is veel maatschappelijk verzet tegen negatieve rentes en ook een aantal prominente banken die lid zijn van de EBF hebben zich in niet mis te verstane woorden juist afgezet tegen het ECB-beleid.

Zo haalde ING-topman Ralph Hamers in augustus al flink uit naar het beleid van de ECB, dat volgens hem zijn doel voorbijschiet. Volgens Hamers is er namelijk helemaal geen tekort aan …

Lees verder bij de bron: RTLZ


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Banken - de kanker van de samenleving
1 jaar geleden

Het is ongelooflijk, maar de banken denken blijkbaar nog steeds dat zij hun criminele praktijken tot in het oneindige kunnen voortzetten …. Banken maken giga winsten en bankiers krijgen goudgeld (de term verdienen lijkt mij niet op zijn plaats), gaan grote risico’s aan en als het fout gaat kloppen ze bij de overheid aan die ze vervolgens in leven houdt. Overheid koopt ABN/AMRO voor 30 miljard en verkoopt voor 15 miljard en de rest mogen de burgers betalen.
Het monetaire systeem is nu al zovele malen door zijn knieën gegaan, dat een complete herziening van het geldstelsel op zijn plaats is.

Mag ik even kotsen?

Kees
1 jaar geleden

Dir omzetten kan alleen middels een oorlog. En gelijk ook geen enkele J**D meer aan de top van een Bank. Kijk maar LB – daar begon de erllende

Biobenzine E5 en E10 in je tank, meer brandstofverbruik, vooral nuttig voor de fiscus

Amsterdam stopt feestvierende en vloggende illegalen vol met acht miljoen euro subsidie