in ,

BAM: Zorgpremie en belasting voor ouderen omhoog

Ouderen gaan de komende jaren meer belasting en meer zorgpremie betalen. Een aantal belastingvoordelen voor ouderen worden verlaagd of geschrapt.

Dat heeft het kabinet vorige week afgesproken met oppositiepartijen , ChristenUnie en SGP, melden bronnen aan RTL Nieuws. De maatregelen gelden voor 2016 en 2017 en worden op Prinsjesdag gepresenteerd.

Dit zijn de maatregelen:

Verlagen van de ouderenkorting. De ouderenkorting is een belastingvoordeel voor iedereen die de AOW-leeftijd heeft bereikt. Dat wordt verminderd met in totaal 195 miljoen , waardoor mensen in de AOW-leeftijd meer belasting gaan betalen.

Afschaffen ouderenkorting bij vermogen (box 3). Voor ouderen met vermogen (box 3) wordt de ouderenkorting helemaal geschrapt. Die maatregel levert 190 miljoen euro op.

Meer zorgpremie betalen. De zorgpremie (inkomensafhankelijke bijdrage) voor mensen zonder werkgever wordt met bijna 1 procent verhoogd. Dat raakt vooral gepensioneerden en ZZP’ers. De ZZP’ers worden gecompenseerd, de ouderen niet. Voor de ZZP’ers is 110 miljoen euro beschikbaar ter compensatie. De gepensioneerden gaan dus meer zorgpremie betalen.

via RTL Nieuws.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans van Gool
6 jaren geleden

Het is een graai kabinet. als er maar wat te graaien val staan ze vooraan. uitgeven doen ze ook maar op de verkeerde manier. geld voor mensen die het niet nodig hebben en toch al genoeg verdienen. ze moeten zelf eens een half jaar op het laagste gaan leven en kijken wat ze dan zelf gaan zeggen.

Antwoord aan  Frans van Gool
6 jaren geleden

gaat over afgelopen prinsjes dag. Over het niveleren. Dit werd toen dacht ik niet bekend gemaakt. wel een hoop andere dingen

Corrie Bijkerk
6 jaren geleden

Dit moet landelijk bekend worden voor de Staten verkiezingen.
Niet stemmen op de partij voor
Vrijplaats Voor Dieven en al helemaal op de partij,
Dictatuur 66

Antwoord aan  Corrie Bijkerk
6 jaren geleden

Dacht dat de PVDA in de regering zit. Dit lijkt me zeker niet pro VVD maar meer PVDA punten. Kan me vergissen maar VVD wil normaal niet niveleren. PVDA en SP wel. Verder is deze prinsesdag al geweest. kijk maar van wanneer dit bericht is

Femke
6 jaren geleden

T gaat steeds gekker worden.. vergeten we niet dat de ouderen ons land hebben opgebouwd dat we die met respect moeten behandelen ipv graaien graaien. Laat die regering maar eens de helft van.hun inkomen inleveren ent koningshuis erbij! Ons geld dat verbrast word naar landen waarvan we nooit iets terug zien terwijl hier genoeg mensen in armoede leven. En bij voedselbanken moeten aankloppen en Oh heb je 10euro teveel krijg je niks…. NEDERLAND waar zijn we mee bezig???? LAAT DIE OUDEREN MET RUST!!!! en ga geld stelen bij de rijken en daar weg halen!!!! Laat de asielzoekers ergens anders heen gaan help eigen volk!!! Ipv ze de vernieling in te helpen…. zorgpremies schandalig hoog terwijl dat helemaal niet nodig is… belastingen absurd. Stop met kinderbijslag voor mensen die niet in Nederland wonen waarvan.niet eens bewezen is dat ze.kinderen hhebben allen die niet in Nederland wonen geen uitkering niks meer… vooral de Turken en Amerikanen die lachen zich dood…. STOP DAAR MEE kijk eens wat je dan overhoud…ik krijg toch ook niks meer als ik Nederland uitga!!!!! Hier word je gewoon boos van!!!

Femke
6 jaren geleden

Bedoel Marokkanen komt door woordenboek

Broodjeaap
6 jaren geleden

Hoppa hier nog een paar honderd miljoen en daar nog en daar nog en daar nog en we zijn er nog lange niet hoor zegt de Partij Voor De Arabieren!!!
Er moet nóg veel meer geld naar Spanje, Griekenland, Italië en ga zo maar door!
Oh ja en ISIS moet ook wapens hebben (inside info)!!
Zeur toch niet zo stelletje ouwe knarren …
Met de groeten van alle oude partijen uit Den Haag!!!

DUTCH PATRIOT
6 jaren geleden

en waar gaat dat geld weer heen die kut oost europeanen natuurlijk die zijn allemaal zzper lijkt wel..
Nederland sta op het is tijd zou ik zeggen

Zoals ik voorspelde nu in de MSM; Vrees voor nieuwe 9/11: passagiersvliegtuigen gestolen op luchthaven Tripoli

Onderste steen boven? Nederlandse missie sprak nooit met Oekraïense bergingswerkers MH17