in ,

BAM: Zorgpremie en belasting voor ouderen omhoog

Ouderen gaan de komende jaren meer belasting en meer zorgpremie betalen. Een aantal belastingvoordelen voor ouderen worden verlaagd of geschrapt.

Dat heeft het vorige week afgesproken met oppositiepartijen , en SGP, melden bronnen aan RTL Nieuws. De maatregelen gelden voor 2016 en 2017 en worden op Prinsjesdag gepresenteerd.

Dit zijn de maatregelen:

Verlagen van de ouderenkorting. De ouderenkorting is een belastingvoordeel voor iedereen die de AOW-leeftijd heeft bereikt. Dat wordt verminderd met in totaal 195 miljoen euro, waardoor mensen in de AOW-leeftijd meer belasting gaan betalen.

Afschaffen ouderenkorting bij vermogen (box 3). Voor ouderen met vermogen (box 3) wordt de ouderenkorting helemaal geschrapt. Die maatregel levert 190 miljoen euro op.

Meer zorgpremie betalen. De zorgpremie (inkomensafhankelijke bijdrage) voor mensen zonder werkgever wordt met bijna 1 procent verhoogd. Dat raakt vooral gepensioneerden en ZZP'ers. De ZZP'ers worden gecompenseerd, de ouderen niet. Voor de ZZP'ers is 110 miljoen euro beschikbaar ter compensatie. De gepensioneerden gaan dus meer zorgpremie betalen.

via RTL Nieuws.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zoals ik voorspelde nu in de MSM; Vrees voor nieuwe 9/11: passagiersvliegtuigen gestolen op luchthaven Tripoli

Onderste steen boven? Nederlandse missie sprak nooit met Oekraïense bergingswerkers MH17