in ,

Bed, bad en brood voor illegalen maar de burger mag de daklozen die GroenLinks laat stikken wel even gaan opvangen

dakloos 1545241855
shauking / Pixabay

In komen mogelijk extra maatregelen om het sterk groeiende aantal daklozen tegen te gaan. Voor ‘zelfredzame daklozen' moet het makkelijker worden tijdelijk bij iemand in te wonen.

Burgers die daklozen in huis willen nemen, moeten daarvoor worden beloond.

Dat willen en in de Amsterdamse gemeenteraad. Beiden vormen met en het college en denken dat een meerderheid voor hun plannen reëel is. Raadsleden Dorrit de Jong (GroenLinks) en Erik Flentge (SP) introduceren een reeks maatregelen voor zelfredzame daklozen.

Dit zijn mensen die dakloos zijn geworden door bijvoorbeeld een scheiding of het verlies van werk, maar die geen last hebben van psychische of verslavingsproblemen. Ze belanden vaak tijdelijk op de bank van kennissen of familie.

GroenLinks en SP willen daarom een bankslapersregeling introduceren.

‘Dat is een manier om zelfredzame daklozen makkelijker een briefadres te kunnen geven, waardoor ze niet verder in de problemen komen,' zegt raadslid De Jong.

Deze zomer werd bekend dat het aantal daklozen in is gestegen tot 40.000, een verdubbeling ten opzichte van 2009. Een steeds groter deel daarvan valt onder de categorie ‘zelfredzaam'. De Jong:

Lees verder bij de bron: Binnenlands Bestuur

https://twitter.com/VrouwvdVrijheid/status/1190549639424040960

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wind turbine money

Het kan wel! Windmolens sneuvelen na massaprotest bevolking in Bronckhorst

snapshot9 1132x670

Triest: Eindhoven dreigt slagveld te worden door Zwarte Piet-demonstraties