in , , , , , ,

Bedrog en veel teveel toeval: het Zweedse klimaatmeisje ontmaskerd

53110898 2024467417849508 1046197593140363264 n

Ik houd me niet erg bezig met de huidige ophef over de klimaattoestand, of noem het de discussie als je wilt. Ik heb er wel, zoals iedereen, een mening over. Ik denk dat we het begrip klimaat moeten scheiden van het begrip milieu. het milieu, daar kan de mens veel aan verpesten, wat je ook als leek wel ziet gebeuren, maar dat we op het klimaat veel minder invloed hebben.

Weliswaar wordt met HAARP pogingen gedaan (en mogelijk lukt het ook) om het klimaat te beïnvloeden, maar dat is echter zeer plaatselijk en tijdelijk. Ik heb trouwens ook nog geen goede argumenten gehoord dat wij, de mens, het klimaat verpesten. De argumenten hadden allemaal te maken met het milieu. (Maar dat wil niet zeggen dat er geen goede argumenten zouden zijn).

Mijn standpunt is dat het klimaat beïnvloed wordt door de stand van de Aarde ten opzichte van de Zon. Meerdere IJstijden op Aarde tonen m.i. dat aan.

Toch wordt ik geacht het verhaal over het Klimaat te geloven. Om mij (moet natuurlijk zijn: ons) nog meer te overtuigen zijn er kinderen ingezet. De kinderen worden opgejut om onder schooltijd te demonstreren. Dat heet spijbelen, maar ze noemen de kinderen met een veel mooier woord Klimaatspijbelaars. In plaats dat de overheidsfiguren als Rutte en Merkel hier boos over worden, roepen ze juist de kinderen op om hier aan mee te doen. Zelf de koning van België staat vooraan te juichen.

Ja, dan moet er wel iets mis zijn. En het stinkt behoorlijk.
Het begon allemaal met het zorgvuldig voorbereide campagne van het ”Zweeds Klimaatmeisje Gretha Thunberg” Ach ach, dat arme klimaat toch en als zo’n lief kind met vlechtjes zo bezorgd is om het klimaat verdient het navolging, toch? Dank zij de vele oproepen van de overheden, ontstonden de ”Klimaatspijbel-demonstraties”.

Maar wie is nou dat lieftallige ”Klimaatmeisje”? Olaf ten Broek en Leo Scheele deden hier onderzoek naar en al snel stootten ze op onderstaande informatie.

Mij bekruipt het gevoel dat er een heleboel niet klopt aan Gretha Thunberg. Zoals haar onmiddellijke en onvoorwaardelijke toegang tot de belangrijkste leiders op topconferenties en de onvoorstelbare media-aandacht.
Zoek haar op Google en je krijgt letterlijk honderden foto’s van het schattige Zweedse klimaatmeisje met de lange staarten en het verongelijkte smoeltje.

Zoek op Wikipedia in alle talen en lees: “Al toen ze acht jaar was werd Gretha geconfronteerd met de gevaarlijke opwarming van de Aarde”. Hoezo, toen ze acht jaar was? Wat deed ze dan, behalve met poppen spelen en naar de tweede klas basisschool gaan? Wat is dat voor waanzin?
“Toen Gretha elf was ging ze in hongerstaking waarna ze aan de Ziekte van Asperger leed”. Hongerstaking?
“In december ging ze met haar vader naar de milieuconferentie van Katowice waar ze een onderhoud had met de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, António Guterres.

Wacht even, hier wordt het verdacht. Ik kan mijn kinderen in de auto prakken en naar Den Haag, Brussel of Rome rijden, maar mijn zoontjes en dochtertjes worden dan absoluut niet zomaar ontvangen door de regeringsleiders of door de voorzitter van de Europese Commissie of de paus of wie dan ook. Dat zijn zaken die je minstens een jaar van tevoren geregeld moet hebben. Hier klopt iets niet.

Maar het wordt nog gekker: ze had in januari onbeperkt toegang tot het Wereld Economisch Forum in Davos. Davos is tijdens dat evenement een fort in zeven lagen en hindernissen waar geen muis doorheen komt. Maar Gretha kon ongehinderd op het podium plaatsnemen en een perfect ingestudeerde toespraak afsteken voor alle wereldleiders en voor de aanwezige wereldpers.

kind

En het lieve, bezorgde kind krijgt nogal wat aandacht. Zie haar Facebook pagina

“In Davos sprak ze uitgebreid met Bono en Christine Lagarde, waarna ze achter gesloten deuren discussieerde met 58 regeringsleiders”.
Vreemd, heel vreemd. Er zijn minstens een miljoen kinderen die zich zorgen maken om de armoede in de wereld, kinderen die weten dat er een gebrek aan schoon water is, kinderen die zien dat het milieu te lijden heeft en dat er plastic in hun rivieren drijft, kinderen die dagelijks armoede en ziekte om zich heen zien, kinderen zie bang zijn voor een derde wereldoorlog, kinderen die dagelijks bommenwerpers zien overvliegen en kinderen die werkelijk onder de roet en de rook van fabrieken wonen, maar die komen nooit aan het woord in Davos en ontmoeten al helemaal geen 58 wereldleiders achter gesloten deuren. Gretha Thunberg wel. Rara hoe zit dat. Het lijkt wel gepland.

53110898 2024467417849508 1046197593140363264 n

Ik heb eerder zo’n schattig meisje gezien. Vijftien jaar schijnt de ideale leeftijd te zijn voor dit soort stunts. Dat meisje sprak de Verenigde Naties toe op uitnodiging van de Amerikaanse president Bush. Ze sprak heel goed. Ze huilde zelfs. Het was Nayirah, een Koeweitse verpleegster, die vertelde dat haar couveuses waren leeggehaald en meegenomen naar Irak. De baby’s crepeerden op de koude vloer.

Een paar weken later begon een grootschalige oorlog om oliebelangen, die dertig jaar later nog steeds voortduurt. Het was dan ook nep. Ze was helemaal geen verpleegster, maar de dochter van de Koeweitse ambassadeur in Washington. Ze was wekenlang getraind door het reclamebureau Hill & Knowlton, om heel smerige politieke doelen door te duwen. Die oorlog had niets met couveuses te maken, maar met de macht in het Midden-Oosten.

Ik weet niet zeker of Gretha Thunberg ook nep is. Maar ik weet wel zeker dat als een kind zoveel aandacht krijgt en altijd iets te volwassen dingen zegt, er iets niet klopt.

En als Gretha Thunberg niet klopt, dan klopt het hele klimaat – CO2 – opwarming – zeespiegelverhaal erachter ook niet.

Vandaag staakten de Nederlandse scholieren, net zoals hun grote voorbeeld #Greta #Thunberg het ook al deed. Maar wie is het 16-jarige klimaatmeisje met de lange vlechten en priemende ogen dat zoveel reacties oproept?

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg komt uit een familie van bekende Zweden. Haar vader Svante is net als haar opa en oma acteur. Haar moeder, Malena Ernman, is een internationaal succesvolle operazangeres. Zij vertegenwoordigde Zweden tien jaar geleden op het Eurovisie Songfestival. Er zit zelfs een Nobelprijs winnaar in haar stamboom namelijk Svante Arrhenius. Een goed nest om in te vertoeven, en als je wat wilt is het binnen dit gezin mogelijk.

Op de dag dat Greta naar buiten trad om te gaan staken voor een beter klimaat (20-8-18), brachten papa en mama een boek uit. Op deze dag publiceerde Malena Ernman namelijk samen met haar echtgenoot Svante Thunberg het boek Scenes from the Heart . Het boek gaat over zowel de crisis in haar gezin als de klimaatcrisis. Is het toeval?Ook op deze eerste stakingsdag liep ‘toevallig’ ook net de baas van een bekend Zweeds pr-bureau langs en maakte ‘toevallig’ net een foto die ‘toevallig’ viraal ging op sociale media.

Deze zakenman, Ingmar Rentzhog, richtte de klimaatbeweging #WeDontHaveTime eerder in 2018 op en is trainee en lid van het klimaatnetwerk van #Al #Gore. Deze Ingmar Rentzhog is ‘toevallig’ weer een kennis van Greta haar moeder. Uiteraard is Greta ‘toevallig’ als speciale jeugdadviseur toegetreden tot het bestuur van deze stichting.
53257524 10216363300266546 6450435996872867840 n
Binnen 2 maand staken wist ze al internationaal door te breken. Op de Klimaatconferentie van Katowice 2018 wist ze wijze woorden te prediken, uiteraard allemaal door haar zelf bedacht. (Bijzonder slim kind) Gelukkig had Jean Claude Juncker in 2017 al een subsidie ter waarde van € 340.000.000,- toegezegd aan jeugdwerken (onder andere ‘Youth for Climate Change’) om dit klimaatdebat op de kaart te zetten. Dit enorm bedrag wordt gelukkig uitgesmeerd over een #langere termijn, namelijk 3 jaar……. En nu mocht Greta ook nog eens op deze klimaatconferentie preken, en ook Davos. Allemaal omdat deze kleine meid zo begaan is met de natuur……..

Stichter Ingmar Rentzhog kreeg in 2018 een prijs als belangrijkste Zweedse “milieu-influencer”. In radicaal-ecologische kringen vindt dit bedrijfsmodel met jeugdige “ambassadeurs” echter geen bijval. Men is er van oordeel dat de jeugd voor de kar wordt gespannen van een slimme investeringsmaatschappij, die via een nieuw soort Green New Deal in feite het Westers economisch model wil bestendigen. Tegelijk wordt aan de grondoorzaken van het klimaatprobleem weinig veranderd, en krijgen actoren met een sterke pr-afdeling een onnatuurlijk voordeel op het sociaal platform.

Greta is inmiddels ook aan het Skypen met Anuna de Wever, die op haar beurt weer Youth for Climate België is gestart. Hoe toevallig deze samenloop ook tot stand is gekomen, wij weten natuurlijk wel beter. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het vaak te mooi om waar te zijn.

Lees verder bij de bron: Gerrit Herders Blog

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
56339 europeflag

EU wil TiSA doordrukken: de uitverkoop van onze openbare dienstverlening aan multinationals

gele hesjes poep bommen

S *** is echt geworden! Politie bekogeld met poepbommen tijdens Gele Hesjes-protesten in Marseille