in , , ,

Belastingdienst handelde jarenlang in strijd met de wet, negeerde misstanden bij behandeling burgers

De heeft jarenlang interne meldingen van misstanden bij de behandeling van burgers genegeerd.

Tot op het hoogste ambtelijk niveau kreeg een medewerker die aankaartte dat in strijd met de wet werd gehandeld en rechten van burgers werden geschonden, geen gehoor.

Hij legt zijn verhaal nu voor aan de Tweede Kamer, hopend dat burgers alsnog hun recht krijgen.

Trouw en RTL Nieuws kregen vooraf inzage in de brandbrief die de inmiddels gepensioneerde ambtenaar Pierre Niessen (68) naar de Tweede Kamer stuurde, evenals een dossier van vooral e-mailverkeer tussen hem, collega’s en de hoogste bazen bij de Belastingdienst.

Daaruit blijkt dat de Belastingdienst bij zeker 40.000 mensen ten onrechte geld terugvroeg, hoewel zij volgens de wet recht hadden op uitstel van betaling omdat bijvoorbeeld hun bezwaar nooit behandeld werd.

Collega’s raadden Niessen af de strijd aan te gaan. “Pierre, dit ga je nooit winnen”, zeiden ze. Medewerkers waren ook bang om de leiding te weerspreken, uit angst voor hun carrière.

Juristen vergoelijkten de handelwijze, en deden het onwettige optreden af als ‘collateral damage’, te rechtvaardigen omdat achterstanden weggewerkt moesten worden.

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Belastingdienst is sowieso een illegale instelling, zie de grondwet, en het schenden van de rechten van de mens/burger gebeurt niet alleen daar. Ze zien het “goede” voorbeeld bij de coalitie.

Drain the Swamp in Nederland
1 jaar geleden

Het is ongelooflijk wat er elke dag weer naar boven komt …. De zeer kwalijke rol van banken die tot over hun oren corrupt zijn en aanstichters van oorlogen, de criminele ECB, de criminele EU, de moord op mensen die terecht kwalijke zaken aan de orde brengen, afpersing, vergiftiging door de pharma industrie, de USA die volledig corrupt is en die sinds WWII continu in oorlog, de rol van de wapenindustrie, rol van organisaties als IMF, BIS, trilateral commissie, Bilderberggroep, UN !!!!, het liegen over de werkelijke geschiedenis van de mens, het liegen over geheime defensie projecten, het liegen over aliens, het bedrog door de RK kerk, pedofilie, rituele moorden aan de top, handelen met geboorterecht van burgers, de criminele rol van corporaties, klimaatleugens, chemtrails, HAARP, moord via vaccinaties, de rol van geheime genootschappen, de giga diefstallen aan de top enz enz.
Alleen is het in de EU veel geniepiger …. En ja: en Nederland en zijn vorstenhuis zit daar zeker bij.

Een ding hebben ze gemeen: het zit altijd aan de top en het gaat altijd om geld en macht.
Gelukkig gaat het om een relatief kleine groep.
Draining the swamp geldt niet alleen voor de VS maar minstens zo sterk voor de EU en de rest van de wereld.
Het moet en het zal anders ….

Gladiator
1 jaar geleden

@reaguurders hierboven,

Tja, wat zal ik zeggen,

Idd, belastingheffing is volkomen illegaal echter bij wet geheven.

Het tweede verhaal kan ik aanvullen tot een dik boek, echter wat hebben we hieraan!!!???

Velen worden wakken echter niemand maar dan ook echt helemaal niemand is bereid er ECHT iets MEE aan te doen, de meesten willen zelfs niet eens horen wat er zoal fout is, wetende dat dit een lang verhaal wordt en dagelijks erger wordt!!

Het moet elke stomme ezel zelf keihard raken, alleen dan is er een minuscuul klein kansje echter ook hier heeft dit tuig aan gedacht.

Waarom denken jullie dat 5G er zo ongelooflijk snel doorheen gejaagd moet worden zonder inspraak van de gemeenten want daarvoor is de wet aangepast.

En dan is 5G nog maar het prille begin, daarna 6G en met zekerheid kort erna 7G……

Jullie weten niet wat dit inhoudt!!!!!??????

Tja, eigenlijk zou ik beter kunnen zwijgen want naar den Haag gaan om Trutje en zijn 40 rovers van zijn troon te stoten is niet te doen………………………………..zo helemaal alleen, maar dat hoeft ook niet meer zo lang, want zoals ik al zei hiervoor, daarvoor is 6G en 7G wat wil zeggen virtual reality = 6G en dan heel snel erna AI = Artificial Intelligence en dus gaat iedereen snel aan de Cloud, want lekker makkelijk en veel informatie hoe……………………………………..er Godverdomme voor je WORDT GEDACHT>>>>>

Hebben jullie rieken, knuppels, luchtgeweren en wat dies meer zij paraat inclusief een mooi en vooral groot aantal EZELS, dan laat het me weten, dan doe ik mee!!!

Veel succes met klagen op diverse sites en blogs, dat zal echt helpen…………………………….om jullie straks netjes te traceren en uit te schakelen!!!!

Slaap zacht en klaag mooi verder!!

Gladiator

En er wordt al heel wat afgeprikt: WHO keurt voor het eerst ebola-vaccin goed

Het verschil tussen praatjes voor de bühne en stemgedrag in de Tweede Kamer van PvdA en GroenLinks