in

Belastingparadijs Nederland hielp rijkste vrouw van Afrika om rijkste vrouw van Afrika te worden

De Angolese Isabel dos Santos verkreeg haar vermogen door haar eigen land leeg te roven. Ze is de dochter van de vorige president, dus dat hielp.

Wat ook hielp was dat Nederland hielp met brievenbusbedrijven en trustkantoren om haar immense buit geheim te houden, blijkt uit onthullingen van FD en Trouw.

Het geval-Dos Santos is tekenend. De familie heeft tal van brievenbusmaatschappijen in Nederland, zoals Melbourne Investments bv.

Isabel deed een succesvolle poging om onder de radar van De Nederlandse Bank te blijven.

Via Nederlandse brievenbusmaatschappijen bezit de van corruptie beschuldigde Dos Santos grote belangen in onder andere olie-, telecom- en diamantbedrijven.

De Nederlandsche Bank zette al in 2012 vraagtekens bij de belangen van Dos Santos via Nederland, maar haar bedrijven onttrokken zich eenvoudig aan het toezicht en zijn nog altijd actief.

Het straatarme Angola probeert het gestolen geld …

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Ach en laten wij hardwerkende slaven van de Nederlandse belastingdienst dan duizenden arme Afrikanen naar de EU halen om die te helpen met een huis, uitkering en betaalde vakantie ….
    De Nederlandse regering is of achterlijk, corrupt of wordt gechanteerd. Of alle drie.

    Wordt wakker mensen …..

  2. maar de ze vrouw is een Argentijnse die toevallig in afrika gestationeerd is, ziet dan niemand hoe Argentinië bemand en gekoloniseert is zo’n 3-4 generatie geleden en dat ze vanuit daar nu verspreid worden om overal verdeeld te worden, zo komen we als koningshuis toch nog ergens, is waarschijnlijk gewoon een achternicht van w-a, en anderes van zijn vrouw denk ik, als we de macht maar overnemen, want alle koningshuizen zijn familie van elkaar toch, terrecht of niet

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

George Soros lanceert campagne om klimaatontkenners op YouTube het zwijgen op te leggen

Rutte misbruikt gedupeerden toeslagenaffaire: was vooral bezig om selfies te maken