in ,

Bevrijdingsdag: Politie omsingelt anti-lockdown actievoerders op Koekamp

Op de Koekamp voor het Centraal Station in het centrum van hebben zich enkele tientallen mensen verzameld die demonstreren tegen de coronamaatregelen.

Enkelen zwaaien met de Nederlandse vlag en er wordt wat geschreeuwd tegen de . Die zijn op volle sterkte aanwezig. De burgemeester gaf aanvankelijk toestemming voor het protest, maar Johan Remkes trok dat later in omdat de actievoerders geen afstand hielden.

Er was oorspronkelijk geen vergunning aangevraagd, maar de gemeente nam vanmorgen de beslissing om ze toe te laten op de Koekamp mits ze zich aan de anderhalve meterregels houden.

Dat gebeurde volgens de gemeente niet, waardoor het protest alsnog door waarnemend burgemeester Johan Remkes is verboden.

Ook in Utrecht zijn tegenstanders van de lockdown dinsdag op de been. Onder politiebegeleiding in een stoet van tientallen auto’s, motoren en busjes trokken zij dwars door Utrecht.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mondkapjes uitgedeeld: ‘Op deze manier komen we nooit uit de lockdown’

Corona is in ieder geval geen rem op het Europees vrijhandelsbeleid