in , ,

Van boeren, burgers en banken: de ontworteling van Nederland

Op woensdag 19 februari kwamen de Nederlandse boeren weer samen in om te protesteren tegen het stikstofbeleid.

Sven Hulleman sprak ter plaatse met onder anderen Mark van den Oever van Farmers Defence Force over de huidige stand van zaken. Nog steeds voelen zij zich niet gehoord in hun bezwaren.

De plannen van het Landbouw Collectief worden niet opgepikt en er worden uit verschillende hoeken grote vraagtekens gezet bij de data en modellen van het waarop de haar beleid baseert.

Gesteund door ook de vissers en de bouwers trokken de trekkers dus opnieuw naar de zetel van de macht om hun stem te laten horen.

Desalniettemin heeft het er alle schijn van dat er meer meespeelt dan alleen de stikstofdepositie. De overheid lijkt vastberaden de agrarische sector te ontmantelen, wat naast een grotere afhankelijkheid van de Europese Unie ook zal leiden tot het vrijkomen van vele hectares goedkope grond.

Grond waarvoor men bouwvergunningen kan afgeven, voor huizen waarvoor hypotheken verstrekt kunnen worden.

Omringd door zowel de politie als het leger, in de schaduw van de , vraagt Sven zich af wie er nu welke belangen aan het dienen is, en roept hij hen die het aangaat op om zichzelf die vraag ook eens te stellen…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De schandalige houtkap voor ‘groene biomassa’ ….

Beleggen voor pensioen, studiepotje of vakantie? U bent de sjaak door nieuwe belasting