in , ,

Van boeren, burgers en banken: de ontworteling van Nederland

16354772516 29e0877cd3 opstand

Op woensdag 19 februari kwamen de Nederlandse boeren weer samen in Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid.

Sven Hulleman sprak ter plaatse met onder anderen Mark van den Oever van Farmers Defence Force over de huidige stand van zaken. Nog steeds voelen zij zich niet gehoord in hun bezwaren.

De plannen van het Landbouw Collectief worden niet opgepikt en er worden uit verschillende hoeken grote vraagtekens gezet bij de data en modellen van het RIVM waarop de haar beleid baseert.

Gesteund door ook de vissers en de bouwers trokken de trekkers dus opnieuw naar de zetel van de macht om hun stem te laten horen.

Desalniettemin heeft het er alle schijn van dat er meer meespeelt dan alleen de stikstofdepositie. De overheid lijkt vastberaden de agrarische sector te ontmantelen, wat naast een grotere afhankelijkheid van de ook zal leiden tot het vrijkomen van vele hectares goedkope grond.

Grond waarvoor men bouwvergunningen kan afgeven, voor huizen waarvoor hypotheken verstrekt kunnen worden.

Omringd door zowel de als het leger, in de schaduw van de Rabobank, vraagt Sven zich af wie er nu welke belangen aan het dienen is, en roept hij hen die het aangaat op om zichzelf die vraag ook eens te stellen…

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Enviva biomassa kap North Carolina 1

De schandalige houtkap voor ‘groene biomassa’ ….

Dit is waarom u teveel belasting betaalt No taxation without representation crop1000x500 863x483

Beleggen voor pensioen, studiepotje of vakantie? U bent de sjaak door nieuwe belasting