in ,

Bijna 10.000 migranten ‘gestopt bij de Griekse grens’, maar flink aantal zijn erin geslaagd om door te glippen (VIDEO)

maxresdefault

De Griekse regering zei dat bijna 10.000 mensen zaterdag niet vanuit Turkije het land binnen konden komen. Hoewel gestopt bij de poort, proberen de migranten door het grenshek te snijden of de rivier over te steken.

Duizenden mensen in Turkije snelden naar de grens met Griekenland nadat de regering in Ankara deze week aankondigde dat het hen niet langer zal tegenhouden. Athene reageerde door de grensovergang te sluiten en de oproerpolitie en soldaten in te zetten om de golf te stoppen.

Alleen al op zaterdag werden ongeveer 9.600 pogingen gedaan om de grens over te steken, vertelde de Griekse vice-minister van Defensie Alkiviadis Stefanis aan de media. De Internationale Organisatie voor Migratie van de VN schatte dat maar liefst 13.000 mensen naar het grensgebied in de provincie Edirne in Turkije stroomden.

Ongeacht verklaringen van beide kanten, tonen rapporten ter plaatse aan dat sommigen in ieder geval hun weg hebben weten te vinden voorbij het hek, dat enkele jaren geleden door Griekenland langs het landgedeelte van de grens werd opgericht in de nasleep van de migrantencrisis.

De prikkeldraadbarrière is ietwat moeilijk, zelfs met behulp van snijgereedschap, maar er is geen tekort aan mensen die de poging willen wagen.

Turkse ambtenaren hebben een andere perceptie van wat er aan de grens gebeurt. Minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu tweette dat vanaf zondagochtend 76.358 mensen “sinds vrijdag Turkse grenzen via Edirne hebben verlaten voor Europa”.

Dit cijfer betekende een significante stijging ten opzichte van de 47.113 die hij zaterdagavond citeerde.

Anderen beproeven hun geluk bij de Evros-rivier, die het grootste deel van de Turks-Griekse grens vormt. Griekse patrouilles zijn op zoek naar indringers.

Ankara opende de sluizen van asielzoekers op Europa te midden van een escalatie van vijandelijkheden in de provincie Idlib in Syrië. Turkije zei dat het geconfronteerd werd met een nieuwe toestroom van “miljoenen” vluchtelingen uit Syrië en niet langer in staat was om ze te beheersen, vooral omdat de EU haar verplichtingen “nakwam” in het kader van de deal die ze met Turkije had gesloten om de migratiecrisis bijna vier jaar geleden te beteugelen .

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bananenrepubliek2

Elk jaar hetzelfde liedje: Vele klachten over storing bij aangifte Belastingdienst.nl

sars 1582628383

Ohjee, RIVM: Herkomst nieuwe besmettingen onduidelijk, nog geen link met coronagebied