in , , ,

Turkse Almeloërs verzwijgen vermogen in eigeland, uitkeringen gestopt geld terug gevorderd, trekken racisme kaart, mogen alles houden

aitoff / Pixabay

Iedereen gelijk behandelen… Tja daar schort toch wel iets aan. Gat van ongelijkheid in Nederland wordt steeds groter.

Opnieuw heeft een Turkse Almeloër een rechtszaak tegen de gemeente Almelo gewonnen over korten van een uitkering. Net zoals in soortgelijke zaken heeft een Turkse Almeloër zich beroepen op een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep, die stelt dat de gemeente discrimineert.

Toen de gemeente er achter kwam dat de Almeloër niet had gemeld dat hij in een appartement bezit heeft de gemeente de bijstandsuitkering stopgezet. appartement werd getaxeerd op 100.000 euro.

Niet alleen de uitkering werd stopgezet; ook de onterecht betaalde uitkering werd teruggevorderd.

In september 2017 echter heeft de Centrale Raad van Beroep (CBvR) een voor de gemeente Almelo ongunstige uitspraak gedaan. Bij een groot onderzoek naar bijstandsfraude heeft Almelo nadrukkelijk gekeken naar mensen van Turkse afkomst of met de Turkse nationaliteit.

En dat mag niet.

Inmiddels hebben meerdere Turkse Almeloërs, verwijzend naar die ‘-uitspraak’, zaken tegen de gemeente gewonnen.

Lees verder bij de bron: tubantia.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jumbo: Privacy Assistant voor social media

IMF en Wereldbank brengen eigen cryptomunt uit