in , ,

Turken plunderen en frauderen Nederland leeg: 50% heeft een tweede huis, geen recht op uitkering maar krijgen die wel

Public_Domain_Photography / Pixabay

,,Het is altijd bingo. Altijd bingo!” De projectleider van Bureau Buitenland heeft de onderzoekresultaten op tafel liggen. De cijfers zijn alarmerend: zeker 20 tot 30 procent van de Turkse Nederlanders met een bijstandsuitkering fraudeert, concludeert hij.

Ze bezitten ‘verzwegen vermogen’: een of meerdere huizen in Turkije die in totaal meestal meer waard zijn dan 15.000 euro. En dat betekent dat zij geen recht hebben op een uitkering.

Wat blijkt: juist in Turkije – in tegenstelling tot veel andere landen – is het vrij gemakkelijk om vastgoed op te sporen. Het land beschikt namelijk over een centraal kadaster in Ankara. ,,Als wij een lijst met honderd namen krijgen, weten we binnen twee weken wie onroerend goed in bezit heeft. Je kunt in Turkije heel snel vaststellen of meneer of mevrouw vermogen heeft. Dat is daar goed geregeld”, zegt de projectleider.

Belangrijke vraag is in hoeverre de onderzoeken niet discriminerend zijn. Zo is Rotterdam al eens door de rechter op de vingers getikt met een onderzoek naar vermogen onder Marokkaanse uitkeringsgerechtigden.

Het IBF heeft over 2017, voor alle gemeenten, 1,4 miljoen euro aan vermogen in Turkije achterhaald. ,,Dat is het topje van de ijsberg”, aldus de projectleider.

AD >>

Omdat het ‘discriminerend’ is wordt er nauwelijks onderzoek gedaan. Zo heeft Rotterdam in de laatste vijf jaar slechts 53 keer onderzoek gedaan en was het in 27 gevallen raak(iets meer dan 50% dus). 8% van de 634.660 Rotterdamse inwoners is van Turkse afkomst (bron), dat zijn er iets meer dan 50.000. 10% daarvan heeft een bijstandsuitkering (bron).

5000 uitkeringsTurken waarvan de helft fraudeert, betekent dat alleen Rotterdam er al 2.500 ongemoeid laat.

Lees verder bij de bron: fenixx.org

Moet u eens proberen als uitkeringsgerechtigde, je wordt afgemaakt van alle kanten.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter

    Iedereen vindt er iets van, jij ook?

    We leven in een democratie, zei je? De waarheid is dat we steeds minder te zeggen hebben

    Eet smakelijk: ‘Meer dan de helft van Nederlandse kalveren is ziek en lijd aan pijnlijke aandoeningen’