in

Boeren luiden de noodklok: ‘Groene Nieuwe Deal EU veroorzaakt kleinere oogsten en hoge voedselprijzen’

2014 05 eu strop

Een Duitse boer luidt namens tal van Europese collega’s de noodklok over de ‘Groene Nieuwe Deal’ van de Europese Commissie en ‘klimaattsaar’ Frans Timmermans. Brussel wil dat Europa in 2050 zogenaamd ‘klimaatneutraal’ wordt, en daarvoor moet de moderne landbouw worden geëlimineerd.

Als dit plan wordt doorgezet, zal dat leiden tot inefficiënte, veel minder ‘groene’ landbouw, tot slechtere oogsten, en daardoor veel hogere voedselprijzen. Dat zal vooral onder de lagere inkomens wijd verspreide honger en armoede veroorzaken.

In mei werden meer details bekend van de ‘European Green Deal’. De Europese Commissie wil de samenleving compleet op zijn kop zetten, en de ‘transitie voor iedereen rechtvaardig en inclusief’ maken. Tenminste één groep valt daar echter helemaal buiten: de boeren.

‘Farm to Fork’ is de naam van de strategie die is gekozen om de landbouw in Europa te hervormen. De doelstellingen van deze strategie zijn compleet ‘onrealistisch,’ schrijft de Duitse boer Marcus Holtkoetter voor het Global Farmer Network.

‘De boeren zouden in het volgende decennium hun gewassenbeschermingsproducten met de helft moeten verminderen, en kunstmest met 20%. Maar liefst een kwart van al het bestaande landbouwgrond moet worden gebruikt voor ‘organische’ productie.’

‘Maar natuurlijk niets van dit alles zou de maaltijden van de mensen verstoren,’ vervolgt de boer cynisch.

‘Voedsel zal duurder worden’

De Europeanen zijn gezegend met een overvloed aan voedsel (alhoewel bij de kwaliteit de nodige vraagtekens kunnen worden gezet, met name bij geraffineerd voedsel), vooral omdat de landbouw tot de modernste en efficiëntste ter wereld kan worden gerekend. De bodem is vruchtbaar, de oogsten bijna altijd van hoge kwaliteit.

‘Door intensieve landbouw hebben we uitstekende resultaten geboekt. Daardoor hebben wij geen problemen met honger en ondervoeding, waar mensen met minder geluk in andere samenlevingen door worden geplaagd.’

‘Wat de Europese Commissie nu voorstelt komt neer op kleinere oogsten. Voor consumenten zal dit direct tot één ding leiden: hogere …

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
53e0dc474e52ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f8525479407d267dd6924f 640 corona app

Nederland deelnemer aan EU-proef met ‘grensoverschrijdende’ corona-apps, over rechten valt niet te onderhandelen!

49605798687 92498a2716 b coronavirus

Komt in juli het corona keerpunt?