in ,

Brexit heeft tot nu toe alleen maar positieve gevolgen

Nadat een meerderheid van de Britse bevolking had gestemd voor de , werd chaos voorspeld. De meeste economen dachten dat een aanstaande was. In de Nederlandse media las en lees je bijna niets dan negatieve berichten over de Brexit.

Een overheidsstudie die vlak voor het referendum werd gepubliceerd, voorspelde dat huizenprijzen zouden kelderen en dat de werkloosheid flink zou stijgen. Er is echter geen sprake van een recessie. Groot-Brittannië noteerde in 2016 en 2017 een groei van ongeveer 2 procent, net als in 2015, schrijft . (zie onderaan de link naar het originele artikel!)

Laagste punt

De huizenprijzen zijn nagenoeg gelijk gebleven en de werkloosheid is gedaald tot 4,3 procent. Daarmee is de werkloosheid op het laagste punt in 42 jaar. Groot-Brittannië trekt nog altijd veel buitenlandse investeerders aan vanwege de relatief lage vennootschapsbelasting.

Boost

Daarnaast viel de Brexit samen met de eerste wereldwijde economische opleving in jaren. Er werd meer verhandeld en bedrijven van Seattle tot Sjanghai zijn weer bereid te investeren. Groot-Brittannië is sterk afhankelijk van internationale handel en profiteerde dus flink. Door de waardedaling van de Britse pond kreeg de export bovendien een boost. In het afgelopen jaar is de export met een tiende gestegen. Het lijkt dus allemaal heel erg mee te vallen met de rampzalige gevolgen die werden voorspeld door de ‘experts’.

[Economist]

Bron:
www.ninefornews.nl

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
3 jaren geleden

Conclusie:Nexit!NU!

Rekenkamer EU ziet tekortkomingen bij ECB

Recordjaar 2017: Bijna 50 procent meer leningen