in

Britse epidemioloog: ‘Lijkt erop dat coronavirus al jaren sluimert en niet in China ontstond’

Het nieuwe zou al veel langer kunnen bestaan dan we denken. Dat zegt epidemioloog Tom Jefferson van de universiteit van Oxford in de Britse krant The Telegraph.

De wetenschapper gelooft dat het net als veel andere virussen al in sluimertoestand over de hele wereld verspreid geweest kan zijn, wachtend op de ideale omstandigheden om uit te breken.

Volgens Jefferson – die verbonden is aan het Centre for Evidence-Based Medicine (CEBM) van de universiteit van Oxford – zijn er steeds meer aanwijzingen dat het virus ook al elders aanwezig was, vóór de uitbraak in .

Vorige week maakten Spaanse virologen bekend dat ze sporen van de ziekteverwekker hadden gevonden in stalen van afvalwater die ze in maart 2019 verzamelden, negen maanden voor het coronavirus voor het eerst opdook.

Wetenschappers in vonden sporen in november en Italiaanse onderzoekers midden december, in rioolstalen uit Milaan en Turijn.

,,Ik dat het virus al over de hele wereld verspreid was voor het uitbrak”, aldus Jefferson. ,,Het gaat vermoedelijk om een sluimerend virus dat onder de juiste omstandigheden wakker is geworden.”

Begin februari was er een geval op de dunbevolkte Falklandeilanden in  ……

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kapper en restaurant gooien prijzen omhoog, want Corona!

Je verwacht het niet: ‘Ronseldame’ Epstein nu in dezelfde gevangenis als waar hij overleed