in

Britse epidemioloog: ‘Lijkt erop dat coronavirus al jaren sluimert en niet in China ontstond’

Het nieuwe coronavirus zou al veel langer kunnen bestaan dan we denken. Dat zegt epidemioloog Tom Jefferson van de universiteit van Oxford in de Britse krant The Telegraph.

De wetenschapper gelooft dat het net als veel andere virussen al in sluimertoestand over de hele wereld verspreid geweest kan zijn, wachtend op de ideale omstandigheden om uit te breken.

Volgens Jefferson – die verbonden is aan het Centre for Evidence-Based Medicine (CEBM) van de universiteit van Oxford – zijn er steeds meer aanwijzingen dat het virus ook al elders aanwezig was, vóór de uitbraak in China.

Vorige week maakten Spaanse virologen bekend dat ze sporen van de ziekteverwekker hadden gevonden in stalen van afvalwater die ze in maart 2019 verzamelden, negen maanden voor het coronavirus voor het eerst opdook.

Wetenschappers in Brazilië vonden sporen in november en Italiaanse onderzoekers midden december, in rioolstalen uit Milaan en Turijn.

,,Ik denk dat het virus al over de hele wereld verspreid was voor het uitbrak”, aldus Jefferson. ,,Het gaat vermoedelijk om een sluimerend virus dat onder de juiste omstandigheden wakker is geworden.”

Begin februari was er een geval op de dunbevolkte Falklandeilanden in  ……

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. Het wordt hoe langer hoe gekker. Blijkbaar is de medische wetenschap niet verder dan de kwakzalver die in de middeleeuwen met een potje met een of ander smeersel langs kwam.
    Eerst was CV een dodelijk virus, toen een virus vergelijkbaar met een normaal virus, toen een virus dat minder schadelijk was dan een gewoon virus en nu is het een virusje wat er altijd al een beetje was.
    De burgers zijn gewoon een oor aangenaaid en de wereld heeft voor niets 4 maanden thuis gezeten ……
    Wat een farce !!!!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Kapper en restaurant gooien prijzen omhoog, want Corona!

Je verwacht het niet: ‘Ronseldame’ Epstein nu in dezelfde gevangenis als waar hij overleed