in , , , , , ,

Corona-app faalt: opmaat voor booster shots?

6331225

Gevaccineerden zijn minstens zo besmettelijk als ongevaccineerden, dus een groen vinkje op je Corona app bewijst niets. En zo nog wat Corona-ergernissen.

De problemen met de app spitsen zich toe op mensen die wel twee keer een vaccin hebben gehad maar daarna toch positief zijn getest. Na een besmetting zou hun QR-code moeten worden ingetrokken.

Maar dan verdwijnt de informatie dat iemand twee keer een heeft gehad. En dat is dan definitief.

Als iemand naderhand weer gezond is kan de oude status over de inentingen niet meer worden hersteld.

Het grote probleem met het systeem is dat vanwege de het privédeel van de sleutel van het certificaat is gekoppeld aan de QR-code. Die heb je persoonlijk alleen op je eigen telefoon staan en staat nergens anders geregistreerd.

De scanner controleert off-line of de QR-code geldig ondertekend is met het certificaat. Zowel de telefoon van de gebruiker als van de scanner hoeven daarbij niet online te gaan.

Het ministerie buigt zich nu over twee mogelijke oplossingen. Men kan de scanner en QR-code-app laten zoals het nu is. Bij evenementen en bijeenkomsten moet dan iedereen worden getest.

Het alternatief is de certificaten in een   op te nemen.

Dan kan de scanner online checken of een QR-code (certificaat) al dan niet geldig is. Dit valt te vergelijken met het groene of rode slotje in een internetbrowser. Landen om ons heen doen dit ook al.

Privacy

Door QR-codes in een database met vervallen certificaten te checken houden kan iemands status worden ingetrokken. Maar VWS is daar huiverig voor, in verband met de Nederlandse privacy-wetgeving.

Nu stuurt de app geen gegevens naar ….

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
daklozen versus asielzoekers

Verschil moet er zijn . . . Nederlanders op de laatste plaats: links opvang asielzoekers, rechts opvang daklozen

denk erover

Jaja het kan nog gekker: Binnen 10 jaar wil het kabinet de helft van de ziekenhuizen SLUITEN!