in , , , , , ,

Crisis in Oekraïne versnelt de opkomst van digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s)

crypto 3569795 1920

Een gezamenlijk project tussen de Central Bank of Canada en het Massachusetts Institute of Technology gaat de mogelijkheid onderzoeken van een volledig digitale Canadese dollar, zo werd gisteren aangekondigd.

De digitale dollar zou een door de staat uitgegeven cryptocurrency zijn, of “central bank digital currency” (CBDC). (Voor meer informatie over CBDC’s en hoe ze werken, kun je ons vorige artikel hier lezen .)

Het is niet alleen Canada – landen van over de hele wereld lijken het onderzoek en de implementatie van CBDC’s te versnellen als we het tweede kwartaal van 2022 ingaan.

In onze nieuwjaarspost veronderstelde OffG dat de introductie van digitale valuta’s van de centrale bank een belangrijke nieuwsthread van 2022 zou zijn, en die voorspelling lijkt uit te komen voordat de winter zelfs maar in de lente is veranderd.

Voor eind 2021 waren er al CBDC-pilotprogramma’s actief in de Bahama’s en Nigeria , en Jamaica komt later dit jaar met hun eigen pilotprogramma na een pilotprogramma vorig jaar.

Tientallen anderen lopen niet ver achter, waaronder de VS, het VK en de hele eurozone. De Zweedse “e-Krona” bevindt zich momenteel in de testfase. Joe Biden heeft onderzoek naar CBDC’s een kwestie van “hoogste urgentie” genoemd .

Oekraïne loopt voorop in CBDC-onderzoek en bereidt zich hierop sinds 2016 voor. Er waren plannen om er later dit jaar een te implementeren, hoewel het mogelijk is dat de oorlog ze heeft veranderd.

De Russische centrale bank ontwikkelde een “digitale roebel” vóór de invasie van Oekraïne, en het wordt nu gesuggereerd als een manier om westerse sancties te omzeilen .

China leidde de race naar totale digitalisering van hun valuta al en heeft de “kwetsbaarheid voor westerse sancties” gebruikt als een excuus om nog harder door te gaan .

India, Zuid-Afrika, Maleisië … de lijst gaat maar door.

Kortom, vrijwel de hele wereld heeft op zijn minst de overstap naar volledig digitaal geld overwogen .

Waarom zou dit jou zorgen baren?

Welnu, omdat een digitale valuta zou betekenen dat elke transactie die u doet, kan worden gecontroleerd en geregistreerd door de staat, evenals door uw bank.

De implicaties voor het recht op privacy zijn duidelijk, maar privacy is het minste.

Veel van het onderzoek naar CBDC’s betreft het programmeerbaar maken ervan .

Dit betekent dat ofwel de staat die het geld uitgeeft, ofwel het bedrijf dat het als loon betaalt, controle kan uitoefenen op hoe of waar het wordt uitgegeven.

Om een ​​Telegraph-artikel van afgelopen herfst te citeren:

Digitaal contant geld kan worden geprogrammeerd om ervoor te zorgen dat het alleen wordt uitgegeven aan essentiële zaken, of goederen die een werkgever of de overheid verstandig acht .

Zoals ik vorig jaar oktober schreef:

Overheden en werkgevers die ervoor zorgen dat het geld dat ze uitgeven alleen voor ‘verstandige’ dingen kan worden gebruikt en niet op ‘maatschappelijk schadelijke’ manieren? Er is niet veel verbeeldingskracht voor nodig om te zien hoe dit systeem zou kunnen evolueren en de samenleving zou kunnen veranderen in een echt dystopische nachtmerrie.

…en dat was vroeger.

Het “was niet moeilijk voor te stellen” toen , nu hoeven we het ons niet voor te stellen. Ze hebben ons precies laten zien hoe ze die macht zouden gebruiken.

Nog maar een maand geleden spoorde de regering van Canada de Freedom Convoy-demonstranten op – en zelfs degenen die net geld aan de protesten hadden gedoneerd – en beval ze banken hun tegoeden te bevriezen .

Bedenk hoeveel gemakkelijker een volledig digitale valuta dat proces zou maken.

Het zou niet alleen gemakkelijker zijn om beslag te leggen op het vermogen van mensen, maar u zou mensen in de eerste plaats kunnen stoppen met doneren aan de “verkeerde” doelen door de “programmering” van uw digitale geld te veranderen.

Door lezers gefinancierde alternatieve nieuwssites – waaronder zeer veel OffG – kunnen merken dat ze als “schadelijke verkeerde informatie” worden bestempeld en op de “zwarte lijst voor financieringen” worden geplaatst.

Mensen die de vaccins weigerden, of Rusland (of een voorbijgaande vijand van het moment) niet publiekelijk aan de kaak stellen, kunnen sancties op hun bankrekeningen krijgen.

Westerse regeringen verklaren momenteel de financiële oorlog aan tientallen burgers die vanwege hun nationaliteit niet zijn aangeklaagd – laat staan ​​veroordeeld – van enig misdrijf. Het wordt gedaan onder het mom van “vuile Russen straffen”, maar wat een oligarch kan worden aangedaan, kan iedereen worden aangedaan.

In wezen zou iedereen die de huidige dingen niet ondersteunt, onder de dreiging van financiële ondergang leven.

De mogelijkheden zijn even eindeloos als verschrikkelijk. Digitale valuta’s van de centrale bank zijn de doodsteek voor het idee van individuele vrijheid.

Het is bijna onmogelijk om het belang hiervan te overschatten.

Zoals ik al zei in mijn recente interview over Perspectives met Jesse Zurawell, als je je dit jaar maar over één ding zorgen maakt, zou het dit moeten zijn.

Lees verder bij de bron: OffGuardian

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corona 2 696x393 1

The Lancet bevestigt ‘complottheorie’ – Virus is nooit geïsoleerd en de PCR-test zegt niks

1400680 it the clown wallpaper vaccin

Medisch agentschap EU waarschuwt voor lekkende bloedvaten door Covid-‘vaccins’