in , ,

Cyprus- de nieuwe poort voor kersverse EU-burgers uit de hele wereld

screenshot 43

Terwijl de Grieken ermee beginnen zich te verzetten tegen de ongecontroleerde immigratie in hun land, wordt Cyprus – bijna onopgemerkt door de publieke opinie – bijna overstroomd met immigranten uit de hele wereld. Cyprus zou inmiddels het hoogste immigratiepercentage per hoofd van de bevolking in de EU hebben.

Volgens een bericht van de Zweedse zender “SVT” is het aantal migranten, dat in het Griekse zuiden van Cyprus met boten of met vliegtuigen uit het door Turkije gecontroleerde noorden binnenkomt, pijlsnel gestegen.

Cyprus zou voor velen aantrekkelijk zijn geworden en de gemakkelijkste manier om de Europese Unie te bereiken, aldus de correspondent van “SVT”, Christoffer Wendick.

“Een vlucht van het Turkse vasteland naar het Turkse deel van Cyprus is bijna een binnenlandse vlucht”, aldus Wendick.

Als deze trend aanhoudt, zouden er over vijf jaar meer dan 100.000 asielzoekers, zogenaamde vluchtelingen en economische migranten op het eiland kunnen leven en dan meer dan 3,5% van de totale bevolking uitmaken, vreest de Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken tegenover de “Cyprus Mail”.

De actuele omgang met de immigratie zou het complete falen van de Europese politiek tonen, klaagt de Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken.

“U begrijpt wat dot voor een land als Cyprus betekent”, zei minister van Binnenlandse Zaken Constantinos Petrides. “We maken op dit moment de grootste bevolkingsverplaatsingen ooit mee, en volgens de VN verlaten elk jaar 250 tot 300 miljoen mensen hun landen van herkomst”, aldus Petrides.

Het bevolkingsaantal in het door de Republiek Cyprus gecontroleerde zuiden van het eiland bedraagt iets minder dan 850.000 inwoners. Nu sluit ook Cyprus zich aan bij de Middellandse Zeelanden, die de EU-staten ertoe oproepen migranten van hen over te nemen.

“Niet veel van hen zijn vluchtelingen. Het zijn economische migranten, die de situatie misbruiken of er gebruik van maken”, aldus Petrides.

Begin vorige week bereikten nog eens 131 zogenaamde Syrische migranten de kust van Cyprus. 118 mannen, acht zogenaamde minderjarigen en vijf vrouwen mochten de boot verlaten. Drie mannen – twee Syriërs en een Cyprioot – zouden wegens verdenking van mensensmokkel gearresteerd zijn, aldus

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
willem alexander geel hesje

Er is niets meer over van positief verhaal Prinsjesdag 2019

maxresdefault 1

De oorlog in Oekraïne: een vies spelletje van de VS en de EU