in , ,

Cyprus- de nieuwe poort voor kersverse EU-burgers uit de hele wereld

Terwijl de ermee beginnen zich te verzetten tegen de ongecontroleerde immigratie in hun land, wordt Cyprus – bijna onopgemerkt door de publieke opinie – bijna overstroomd met uit de hele wereld. Cyprus zou inmiddels het hoogste immigratiepercentage per hoofd van de bevolking in de hebben.

Volgens een bericht van de Zweedse zender “SVT” is het aantal , dat in het Griekse zuiden van Cyprus met boten of met vliegtuigen uit het door Turkije gecontroleerde noorden binnenkomt, pijlsnel gestegen.

Cyprus zou voor velen aantrekkelijk zijn geworden en de gemakkelijkste manier om de te bereiken, aldus de correspondent van “SVT”, Christoffer Wendick.

“Een vlucht van het Turkse vasteland naar het Turkse deel van Cyprus is bijna een binnenlandse vlucht”, aldus Wendick.

Als deze trend aanhoudt, zouden er over vijf jaar meer dan 100.000 , zogenaamde vluchtelingen en economische migranten op het eiland kunnen leven en dan meer dan 3,5% van de totale bevolking uitmaken, vreest de Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken tegenover de “Cyprus Mail”.

De actuele omgang met de immigratie zou het complete falen van de Europese tonen, klaagt de Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken.

“U begrijpt wat dot voor een land als Cyprus betekent”, zei minister van Binnenlandse Zaken Constantinos Petrides. “We maken op dit moment de grootste bevolkingsverplaatsingen ooit mee, en volgens de verlaten elk jaar 250 tot 300 miljoen mensen hun landen van herkomst”, aldus Petrides.

Het bevolkingsaantal in het door de Republiek Cyprus gecontroleerde zuiden van het eiland bedraagt iets minder dan 850.000 inwoners. Nu sluit ook Cyprus zich aan bij de Middellandse Zeelanden, die de EU-staten ertoe oproepen migranten van hen over te nemen.

“Niet veel van hen zijn vluchtelingen. Het zijn economische migranten, die de situatie misbruiken of er gebruik van maken”, aldus Petrides.

Begin vorige week bereikten nog eens 131 zogenaamde Syrische migranten de kust van Cyprus. 118 mannen, acht zogenaamde minderjarigen en vijf vrouwen mochten de boot verlaten. Drie mannen – twee Syriërs en een Cyprioot – zouden wegens verdenking van mensensmokkel gearresteerd zijn, aldus

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

En we blijven de criminele EU en corsorten maar hun zin geven. Hoeveel doden moeten er vallen voordat er een burgeroorlog/opstand uitbreekt?

John
1 jaar geleden

@Wilma De Jong-Schobbe nou reken er maar op dat de komende 10 jaar nog blijf gebeuren dat we of het EU vluchtelingen of economische migranten of Syrische migranten of what ever zolang de hele EuU niets doet en maar toe blijven kijken blijven ze maarkomen en zolang Trump President blijft en geen een of meerder EU landen die Erdogan en Poeting aan pakken dan blijf het zo er dan veranderd niets aan deze situatie.

er is al niets voor niets in somige landen al een opstand uit gebroken dus we kunnen ons wel boos over maken zo als jij en ik en misschien en wel meerder mensen het doen maar blijf deze situatie gewoon houden

Fatal Deal
1 jaar geleden

In 1974 vielen de Turken Noord Cyprus binnen en sinds die is het een Turks bezet gebied in de Republic of Cyprus. Het zuiden (⅔ van het eiland) is afgeschermd van het noordelijk deel door een “UN zone”. Ondanks dat er geen land in de wereld die de Turken ondersteunen aangaande Cyprus, noemen de Turken de 1974 inval het bevrijden van Cyprus door de Grieks bezetter.
Cyprus is ten slotte een heel klein EU landje met 850.000 mensen, voor de kust van Syrië & Turkey.
Het complete gebrek van visie & standvastigheid in de compleet verwarde EU, geleid door blatende onverschillige decadente leiders die vooreigen belang & genoegzaamheid bestaan, gaat ertoe leiden dat er in Cyprus een (mogelijk niet erkende) chaos gaat ontstaan.
Velen van deze nieuwe EU inwoners hebben de EU recentelijk verlaten. In de Cyprus chaos zullen veel IS strijders, die hun eigen landen een paar jaar gelden hebben achter gelaten als rassen zuiverende IS moordenaars, terugkeren naar het ongelovige EU.
Het zou zomaar kunnen zijn dat op deze kruising van religie, economische gronden, open grenzen en de niet te onderschatten EU “zonder Brexit” & Turkey spanningen, dit de nieuwe bron van ellende gaat zijn.

Vangils
1 jaar geleden

Een grote hoge muur om ons land het is zeer vol

Er is niets meer over van positief verhaal Prinsjesdag 2019

De oorlog in Oekraïne: een vies spelletje van de VS en de EU