in , ,

D66, Nog meer bezuinigingen op de zorg: Laatste hand aan begrotingspuzzel

8571868849 a7d0181130 sociale zekerheid1

Het kabinet voert vanaf volgende week de laatste onderhandelingen met de bevriende oppositie over de begroting voor volgend jaar. Het wensenlijstje van de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en de SGP is uitgebreid, terwijl ook de regeringspartijen VVD en PvdA nog wel wat noten op de zang hebben.

Zo willen de drie oppositiepartijen, net als de PvdA, dat er een half miljard euro vrijkomt voor een lastenverlaging voor de lagere inkomens. Voor de midden- en hogere inkomens werd eerder al een vergelijkbaar bedrag in het vooruitzicht gesteld. Verder willen alle partijen de lasten op arbeid verlagen.

ChristenUnie, SGP en de VVD willen meer geld voor defensie. De SGP wil ook extra geld voor het openbaar ministerie, de ChristenUnie nog voor Ontwikkelingssamenwerking. Het ChristenUnie-lijstje telt snel op tot 800 miljoen, de SGP-wensen komen rond de 650 miljoen uit. Kees van der Staaij van de SGP denkt dat onder meer te bekostigen door het invoeren van een tolvignet voor auto’s en vrachtwagens uit het buitenland.

In juni werd al deels aan de D66-wensen tegemoet gekomen met de afspraak om volgend jaar 100 miljoen euro uit de aardgasbaten in een ‘toekomstfonds’ te stoppen. D66 wil verder 1 miljard euro aan lastenverlichting. Volgens de partij van Alexander Pechtold kan dat betaald worden door te bezuinigen op de zorg en de sociale zekerheid.

via RTL Nieuws.

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5676082998 463c48d0a0 OV chipkaart1

‘Big Brother in Holland’ – de Frankfurter Allgemeine over Nederlandse ov-chipkaart

5041050333 d5491aa7a9 Justitie1

Update: geschorst, PvdA-ambtenaar bij ministerie van Justitie: ISIS is complot van zionisten