in

Dagelijkse angstpraatje: VN waarschuwt voor nieuwe pandemieën als we geen actie ondernemen

COVID-19 is een zogenoemde zoönose; een die van dieren op mensen kan overspringen. De , die wereldwijd al meer dan een half miljoen doden heeft geëist, is hoogstwaarschijnlijk ontstaan ​​door vleermuizen.

Ook , BSE en de pest zijn zoönosen.

Onderzoekers waarschuwen nu in een nieuwe studie dat als we niet oppassen, nog meer van deze desastreuse pandemieën op het toneel zullen verschijnen. En dus is een doeltreffend actieplan volgens hen bittere noodzaak.

COVID-19 is slechts één voorbeeld van de stijgende trend van infectieziektes veroorzaakt door virussen die van dierlijke gastheren op de mens zijn overgesprongen.

Maar in de tussentijd passeerden veel van dit soort ziekten de revue; van ebola tot MERS en de westnijlziekte tot de riftdalkoorts. Jaarlijks sterven er ongeveer twee miljoen mensen – voornamelijk in lage- en middeninkomenslanden – aan verwaarloosde zoönosen.

Dezelfde uitbraken leiden tot ernstige ziektes en sterfgevallen onder vee in ontwikkelingslanden, wat met name een groot probleem is voor de honderden miljoenen kleinschalige boeren die hierdoor onder ernstige gebukt gaan.

Alleen al in de afgelopen twee decennia hebben zoönotische ziektes tot economische verliezen van meer dan 100 miljard dollar geleid. En hier zijn de verliezen van de huidige nog niet eens bij opgeteld, die naar verwachting de komende jaren zo’n 9 biljoen …….

Lees verder bij de bron: scientias


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Nederland: geslacht verboden op identiteitskaarten

blank

Let op! Er is weer een challenge waarbij kinderen zichzelf verwonden