in , ,

Uitleg video: Pensioenverlies klaagt de staat aan om 80 miljard euro achterstallig pensioengeld

pensioen

In de tachtiger jaren haalden de kabinetten Lubbers ruim 32 miljard gulden (15 miljard euro) uit het ABP, het pensioenfonds van ambtenaren. De overheid had het geld nodig om het overheidstekort te dekken.

Op dat moment maakte het niet zoveel uit: het ambtenarenpensioen was gegarandeerd door de overheid.

Toen het ABP in 1995 geprivatiseerd werd en op eigen benen moest staan verviel die pensioengarantie en verzuimde de overheid compensatie te betalen voor het geleende geld. Daardoor hebben ambtenaren de afgelopen 10 jaar gemiddeld 12.000 euro aan inkomsten misgelopen, aldus Rob de Brouwer, econoom, voormalig topambtenaar en algemeen directeur van de Vereniging Pensioenverlies.

De kabinetten Lubbers maakten in de tachtiger jaren de zieltogende Nederlandse economie weer gezond door ambtenaren onevenredig hard in hun portemonnee te treffen. Niet alleen met een salarisverlaging maar ook door 32 miljard gulden uit hun pensioenpot te halen, een ingreep waarvoor nooit enige vergoeding is gegeven.

Daarmee troffen de kabinetten Lubbers de ambtenaren niet alleen veel harder dan andere Nederlanders, maar voor de onteigening van dat pensioen is nooit enige vergoeding gegeven.De Vereniging Pensioenverlies wil de staat daarvoor via de Europese rechter alsnog verantwoordelijk stellen.

 

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
moving migrants

Migratiedebat in Nederland is ‘fake’: ‘Erdogan gaat over ons migratiebeleid’

31155104527 dac9a098a2 5G

Informatiemap 5G en Gezondheid voor gemeenten