in

‘Per 2027 in één keer over naar nieuw pensioenstelsel’ met een ‘big bang’

pensioenen

Het nieuwe pensioenstelsel gaat pas in 2027 in, maar dan wel met een ‘big bang’. Dat is het plan waarover nu wordt gesproken bij de uitwerking van het pensioenakkoord, meldt het FD op basis van anonieme bronnen.

Over 7 jaar zouden zo veel mogelijk pensioenfondsen en andere pensioenaanbieders in een klap overgaan naar de nieuwe regels.

Een van de nadelen van zo’n rigoureuze overgang is dat werkgevers en werknemers nog jaren met de oude regels te maken hebben. Er is dan een overgangsperiode nodig van vele jaren.

Hoe die eruit komt te zien, is een van de knelpunten, zo schrijft de krant.

Voor eind deze maand willen werkgevers, werknemers en het kabinet het op hoofdlijnen eens zijn over de uitwerking van het pensioenakkoord.

Zelfde regime voor iedereen

In het nieuwe pensioenstelsel moet de rekenrente, die pensioenfondsen nu confronteert met oplopende dekkingstekorten, een kleinere rol spelen. De eerste ….

Lees verder bij de bron: Accountancy Vanmorgen

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corona outbreak Janet Ossebaard scr

Mobiele telefoonactiviteit van Wuhan Lab suggereert ‘mogelijke uitschakeling’ in oktober vanwege ‘gevaarlijke gebeurtenis’

57e0d4464c51ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547941712b7ed69048 640 verklikken

12 redenen om de anderhalve meter-samenleving en lockdown direct te stoppen