in ,

De chaos bij de IND is amper meer te bestrijden, aantal dwangsommen explodeert!

Bij het sluiten van de boeken van de - en Naturalisatiedienst (IND) over 2019 zag het er nog uit als een beheersbaar probleem.

De dienst, onder meer verantwoordelijk voor de afhandeling van asielaanvragen, was op een kleine financiële tegenvaller gestuit in het politiek gevoelige dossier van de dwangsommen die betaald worden aan asielzoekers die te lang op uitsluitsel wachten.

Over heel 2019 was geen 5,6 miljoen uitgekeerd aan dwangsommen, zoals verantwoordelijk staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie, ) in november 2019 aan de Tweede Kamer meldde, maar circa 1 miljoen euro meer.

[….]

Hoewel er het afgelopen jaar wat minder asielaanvragen zijn (29.435) dan in 2018 (30.380), stellen steeds meer asielzoekers de IND in gebreke en maken aanspraak op een schadevergoeding.

In de interne nota staat dat deze toename alleen kan worden tegengegaan met rigoureuze maatregelen, die politiek en maatschappelijk voor onrust zullen zorgen.

Het ministerie rekent er inmiddels op dat in 2020 zo’n 70 miljoen euro moet worden uitgekeerd aan asielzoekers, vier keer zoveel als het bedrag dat Broekers-Knol ruim drie maanden geleden ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nederland naar de Kloten
1 jaar geleden

Nederland gaat naar de knoppen door wanbeleid van de regering …. Een partij kun je het niet kwalijk nemen endat waren de burgers die al vanaf het begin hebben aangegeven geen vluchtelingen toe te laten.

Wilma
1 jaar geleden

Het wordt steeds gekker. Dat satansgebroed komt hier niet alleen naartoe om te parasiteren, maar als het ze niet lukt, heb je ook nog wat satansadvocaten die er nog meer uit willen slaan. Verbied die advocaten en gooi al dat tuig er meteen uit, want als je je gezin achterlaat in “oorlogsgebied” dan is er geen oorlog. Uitzetten en de grenzen hermetisch dicht, want we worden niet alleen beroofd van ons pensioen door de machtshebbers, maar ook nog eens van een menswaardig bestaan, waar we ons leven lang hard voor hebben moeten werken.

Niet Capabel
1 jaar geleden

Mevrouw Broekers-Knol kan beter de beslissing zelf nemen en opstappen …. Er gaat te veel heel erg fout bij deze staatsecretaris en deze vrouw is niet in staat om haar zaken effectief af te handelen met alle vervelende gevolgen van dien.

Station van 300 jaar in Berlijn toont dat de temperaturen in het midden van de 17e eeuw net zo warm waren – geen CO2-vingerafdruk

Belastingdienst betaalde ten onrechte 31 miljoen aan aanmaningskosten niet terug en loog hierover