in ,

De chaos bij de IND is amper meer te bestrijden, aantal dwangsommen explodeert!

Bij het sluiten van de boeken van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) over 2019 zag het er nog uit als een beheersbaar probleem.

De dienst, onder meer verantwoordelijk voor de afhandeling van asielaanvragen, was op een kleine financiële tegenvaller gestuit in het politiek gevoelige dossier van de dwangsommen die betaald worden aan asielzoekers die te lang op uitsluitsel wachten.

Over heel 2019 was geen 5,6 miljoen euro uitgekeerd aan dwangsommen, zoals verantwoordelijk staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie, VVD) in november 2019 aan de Tweede Kamer meldde, maar circa 1 miljoen euro meer.

[….]

Hoewel er het afgelopen jaar wat minder asielaanvragen zijn (29.435) dan in 2018 (30.380), stellen steeds meer asielzoekers de IND in gebreke en maken aanspraak op een schadevergoeding.

In de interne nota staat dat deze toename alleen kan worden tegengegaan met rigoureuze maatregelen, die politiek en maatschappelijk voor onrust zullen zorgen.

Het ministerie rekent er inmiddels op dat in 2020 zo’n 70 miljoen euro moet worden uitgekeerd aan asielzoekers, vier keer zoveel als het bedrag dat Broekers-Knol ruim drie maanden geleden ….

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
54e1d746574ffd0bffd98c75c135367b1d3cdeec5750704f 640 temperatuur

Station van 300 jaar in Berlijn toont dat de temperaturen in het midden van de 17e eeuw net zo warm waren – geen CO2-vingerafdruk

belastingdienst

Belastingdienst betaalde ten onrechte 31 miljoen aan aanmaningskosten niet terug en loog hierover