in , , ,

De Europese muilkorf wet

censuur5

Voor bepaalde projecten valt er in Brussel altijd geld te halen: als massamigratie als onschuldig wordt voorgesteld en minderheden positief in de media worden genoemd. Een door de EU gefinancierde projectgroep heeft richtlijnen uitgegeven hoe journalisten verslag moeten doen en wat ze vooral níet moeten doen.

Een project genaamd “Respect Words: Ethical Journalism Against Hate Speech” heeft in samenwerking met andere mediagroepen een brochure gemaakt en uitgegeven, getiteld: “Reporting on Migration and Minorities: Approach and Guidelines”.

Diit project wordt financieel gesteund door “Rights, Equality and Citizenship Programme of the European Union”. Hoewel de projectgroep beweert dat het project officieel niet de standpunten van de EU vertegenwoordigt, is het geen toeval dat het door hen weergegeven wereldbeeld naadloos aansluit bij talrijke andere EU-projecten.

Eén van de ondersteunende partners, het International Press Institute, wordt op haar beurt weer gesteund door o.a. de Europese Commissie en (daar hebben we ‘m weer) de Open Society Foundation van de nazi-fan George Soros. Voor wat betreft dit laatste: het laat meteen zien dat een internationaal persinstituut financieel afhankelijk is van Soros…. wellicht de reden dat er in de mainstream media altijd wordt gesproken over Soros de filantroop, en niet Soros de jodenhater.

Het is interessant eens te kijken wat de projectgroep eigenlijk wil. Een voorbeeld: journalisten moeten voortaan niet meer kritisch (negatief) schrijven over de migratiecrisis. Begrippen als “vloed” en “golf” moeten worden vemeden, en er mag beslist niet de indruk van een invasie worden gewekt. Verder moeten migranten vooral zelf aan het woord komen.

Ook mag er niet meer worden geschreven over de kosten van de migratiegolf ten aanzien van de sociale stelsels, zonder eerst de economische bedrijage van migranten aan de gemeenschap te analyseren. Verder behoort de migratiecrisis ook niet als een “crisis” te worden afgeschilderd, vooral niet ten aanzien van onderwerpen als criminaliteit en veiligheid, of “law and order”.

De bedoeling is natuurlijk de burgers van de lidstaten van de Europese Unie dom te houden.

Maar dat is nog niet alles. Het begrip: “illegale (im)migrant” moet vermeden worden. In plaats daarvan moet er bijvoorbeeld worden gesproken over personen, die aangaande het migratieproces nog geen authorisatie (verblijfsvergunning) hebben gekregen.

Ook mag er beslist geen gebruik gemaakt worden van stereotypen. De etnische identiteit of herkomst van een persoon waarover geschreven wordt, moet niet worden vermeld, als het niet voor het bericht van belang is. Uiteraard moet ook het “islamofobie” aspect vermeden worden. Er moet dan worden vermeden te schrijven over extremisme en fundamentalisme in relatie tot de islam.

De focus moet gericht zijn op de vredelievende meerderheid van moslims en niet op het terrorisme, om zodoende stereotypen te vermijden. Moslima mogen niet als onderdrukten van hun religie worden neergezet. De journalist zou ook de gemiddelde krantenlezer moeten beschouwen als iemand die alleen de headlines kan onthouden, en niet de inhoud van de teksten. Omdat headlines “vaak het enige zijn wat het publiek zich herinnert”, moeten deze goed worden geformuleerd om bij de lezer de “juiste” indruk achter te laten.

We hebben hier slechts het topje van de ijsberg weergegeven over de manier waarop journalisten worde geacht te schrijven over bepaalde onderwerpen ten aanzien van de migrantencrisis. Als kranten, media, verslaggevers of journalisten zich niet aan dezee richtlijnen gaan houden, dan worden die berichten a;s “hate speech” gebrandmerkt.

Wat dat in de praktijk betekent? Thema’s als migrantencrisis en criminaliteit onder buitenlanders moeten worden doorgezwegen. Het nieuw mag de massamigratie niet in een negatief daglicht zetten. Er mag eigenlijk helemaal niet negatief over worden geschreven.

In (waar anders) Zweden worden de richtlijnen met enthousiasme ontvangen. De dwangvoorschriften (in Zweden wordt het een handleiding genoemd) worden breeduit gemeten in de media.

muilkorf wet

Over alle principes en aanbevelingen over het schrijven over immigratie en minderheden wordt in de voorschriften geschreven als dat het gaat om “handhaving van de fundamentele principes van journalistiek”.

Inderdaad een groot goed, maar volgens de projectgroep kennelijk ondergeschikt aan het onderwerp van massa-migratie.

Kort samengevat: alles is prima in orde. Wir schaffen das. En wat maakt het uit: de belastingbetalers draaien wel voor de kosten op.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eb34b30c2df6013ecd0b470de7444e90fe76e7d41db8104393f6c7 640 social media

Ook het CPB adviseert regulering Facebook, Google en Twitter

20150124 eud000

Nieuwe Europese betaalwet PSD2 komt eraan. Dit gebeurt er met je bankgegevens