in , , ,

De griezelige gezichtsherkenning deurbel van Amazon zal hele wijken gaan bespieden

facial recognition 0

Op het eerste gezicht van de nieuwe patentaanvraag van Amazon zou men geneigd zijn om het te beschouwen als niet meer dan een ingebouwd “slim” beveiligingssysteem.

Maar nee, deze bewakingsdeurbel met gezichtsherkenning doet veel meer dan het filmen van potentiële dieven.

Ding! Dong!  Bereid je voor om ronduit gestoord te zijn.

Volgens een nieuw rapport zou de patentaanvraag , die eind november beschikbaar werd gesteld, een paar gezichtssurveillances met zich meebrengen, zoals Rekognition, het product dat Amazon agressief op de markt brengt voor wetshandhaving, met Ring – een deurbelcamerabedrijf dat Amazon in 2018 heeft overgenomen.

CNN schrijft: “Toepassing van Amazon zegt dat het proces leidt tot veiliger, meer verbonden buurten, maar ook tot beter geïnformeerde huiseigenaren en ordehandhavers.” 

Ja, dat is een manier om het te zeggen. Hier is er nog een:

Amazon droomt van een gevaarlijke toekomst, met zijn technologie in het centrum van een gigantisch gedecentraliseerd surveillancenetwerk, met real-time gezichtsherkenning bij leden van het publiek met behulp van camera’s die in de deurbellen van mensen zijn geïnstalleerd. – Jacob Snow, ACLU

Wauw. Voel je je al veiliger?

Deze technologie is er niet echt om je huis of buurt te beschermen.

Het gaat alle voorbijgangers vastleggen en samengestelde beelden en opnames verzamelen die kunnen worden opgeslagen in een cloud en toegankelijk zijn voor ordehandhavers om verdachten te surveilleren en te vangen.

Een van de belangrijkste problemen – naast de overduidelijke schendingen van de privacy en het smashen van de vierde wijziging van gruzelementen – is dat gezichtsherkenning tot dusver rampzalig is geweest. Dat betekent dat als een database vaststelt dat je een verdachte bent omdat je een opvallende gelijkenis hebt, dan kan de politie opdagen en vasthouden voordat je de aardappelsalade zelfs aan je volgende potje dropt.

Snow schrijft:

Hoewel de details vaag zijn, beschrijft de  applicatie  een systeem dat de politie kan gebruiken om de gezichten van mensen die door een deurbelcamera lopen te matchen met een fotodatabase van personen die zij als “verdacht” beschouwen. Evenzo kunnen huiseigenaars foto’s van “verdachte” toevoegen mensen in het systeem en het gezichtsherkenningsprogramma van de deurbel zal iedereen die zijn huis passeert scannen. In beide gevallen kan het gezicht van de persoon automatisch worden doorgestuurd naar de wetshandhaving als de match plaatsvindt en de politie binnen enkele minuten kan aankomen.

Het zou veel te gemakkelijk zijn om jezelf op een “lijst” te krijgen met deze technologie

CNN rapporteert :

De applicatie beschrijft het maken van een database van verdachte personen. Ongewenste bezoekers zouden aan de lijst worden toegevoegd als een huiseigenaar ze tagt als niet geautoriseerd. Andere mensen kunnen aan de database worden toegevoegd omdat ze een veroordeelde of een geregistreerde zedendelinquent zijn, volgens de toepassing. Bewoners kunnen de buren ook waarschuwen voor de aanwezigheid van een verdachte persoon.

Maar sommige mensen, zoals een postkoerier, kunnen op een lijst met bevoegde personen worden geplaatst. Logo’s van de post kunnen worden gebruikt om ze te identificeren.

Mensen op een stoute lijst zetten? Wacht, klinkt dat niet allemaal griezelig vergelijkbaar met het  sociale kredietsysteem dat in China wordt uitgerold?

“Het patent beschrijft het buurtbewakingssysteem als een opt-in service”, voegt CNN toe.

Maar echt, het is niet mogelijk om af te zien van brede penseelstreekbewaking. Hoe kan ik me afmelden van mijn buurman (en Amazon en de overheid) die alles over mij opslaan in de cloud? Wat als mijn buurman haat dat mijn boomtak over hun hek hangt? Ga ik op hun  verdachte personenlijst  ?

Weet je nog dat Amazon boeken heeft verkocht?

“Als voormalig octrooigemachtigde heb ik veel tijd besteed aan het lezen van octrooien. Het is zeldzaam dat octrooiaanvragen de wereld die een bedrijf wil tot stand brengen, in zo’n nachtmerrieachtig detail, in kaart brengt “,  schrijft Jacob Snow  in een recent ACLU-rapport over de nieuwste invasieve technologie van het bedrijf dat slechts 10 jaar geleden net … boeken verkocht.

Is justitie blind of bevooroordeeld?

“Deze systemen dreigen de mensen verder te verstrikken met wetshandhaving, families uiteen te scheuren en de kans op racistisch geweld door politici te vergroten,” meent Snow.

Hij voegt eraan toe: “deze technologie brengt activisten en demonstranten in gevaar wanneer ze hun First Amendment-rechten uitoefenen.”

Tests van de ACLU toonden aan dat gezichtsherkenning mensen niet correct identificeert en dit laat de deur wijd open om AI de gerechtigheid te laten doen. Dat betekent dat onschuldige mensen het geprivatiseerde gevangenissysteem zouden kunnen vullen.

De ACLU heeft de software getest en …

De ACLU testte de Rekognition-software en bewees dat het leden van het Congres ten onrechte als gewone misdadigers identificeerde . Ja, de ironie zou giggle-inducerend zijn in een  John Oliver-  segment, maar niet zozeer voor de onschuldige persoon die het leven in de gevangenis dient.

Deze flagrante onnauwkeurigheid heeft de aandeelhouders van Amazon ertoe aangezet het bedrijf aan te sporen om deze technologie niet langer aan rechtshandhavingsinstanties te verkopen. De recente octrooiaanvrage dient als een oppervlakkige veronachtzaming van dat middel.

“De applicatie ondergraaft ook Amazons eigen vermeende verdediging van haar gezichtsbewakingsproduct. Het bedrijf heeft het publiek verteld dat biometrie alleen door de politie mag worden gebruikt als hulpmiddel en niet als vervanging voor het menselijk oordeel. Maar de patentaanvraag van Amazon drijft de technologie naar automatisering, het verwijderen van menselijke oordeelsvermogen van het identificatieproces, en in plaats daarvan potentieel afhankelijk zijn van gegevens, zoals arrestatiefoto’s, die zelf een bewijs is van  raciaal discriminerende politiewerkzaamheden, “zegt Snow.

De ACLU merkt op dat gezichtsherkenning zelfs minder accuraat is voor mensen met een donkere huidskleur en dat deze technologie de weg effent voor intimidatie en onrechtmatige actie tegen de eerder gedetineerde. Maar ook voor activisten.

Hier is een afbeelding van de deurbel en de scope van de bewaking. Bekijk de rest van de octrooiaanvraag  HIER :

Diagram van  patent van Amazon  applicatie

Dat is niet alles, mensen!

Snow waarschuwt dat het patent pijnlijk duidelijk maakt dat deze bewakingstechnologie niet beperkt zal zijn tot deurbellen of huizen.

Elk aanvullend audio- of visueel apparaat –  Hoest! Echo! Hoesten!  – kan worden ingesteld voor biometrisch scannen.

Amazon verwacht een aantal andere biometrische gegevens te targeten, zoals:

  • vingerafdrukken
  • huidtextuuranalyse
  • DNA, palm-ader analyse
  • handgeometrie
  • irisherkenning
  • geur / geur herkenning

Bovendien kan de bewakingstechnologie zelfs herkenning omvatten op basis van gedragskenmerken, zoals:

  • typeritme
  • loopgang
  • Spraakherkenning

Stel je een deurbel- of in-home-apparaat voor – dat dat allemaal kan.

Kennen we elkaar zelfs zo goed als Amazon ons kent?

Voor Snow … “Het bevestigt dat Amazon iedereen wil volgen, overal en altijd. En het is blijkbaar blij die gegevens aan de overheid te leveren.”

We wisten altijd dat de overheid grensproblemen had, maar dit is gewoon TMI –  te veel intimiteit. 

Veel mensen zijn comfortabel en gezellig met het idee dat ze de hele tijd in de gaten worden gehouden, zoals de mensen in de rij om gescand te worden  op de luchthaven  om twee seconden van hun tijd te besparen.

Je kunt niet ontsnappen aan deze herkenningstechnologie.

Als je naar iemand thuis gaat, ben je op het digitale archief.

Snow schrijft :

Stel je voor dat een buurt werd opgezet met deze deurbelcamera’s. Gewoon naar het huis van een vriend lopen kan resulteren in je gezicht, je vingerafdruk, of je stem wordt gemarkeerd als “verdacht” en afgeleverd bij een overheidsdatabase zonder je medeweten of toestemming. Met Amazon verkoopt de apparaten, het bedienen van de servers en het duwen van de technologie op wetshandhaving, het bedrijf bouwt alle stukken van een surveillancenetwerk, reikend van de overheid helemaal naar onze voordeuren.

Zoals ik al eerder zei toen ik schreef over  biometrie op de internationale luchthaven van Atlanta :  het is bijna onmogelijk om gezichtsherkenningstechnologie tegenwoordig te vermijden.

Toch hebben we nog steeds controle over hoe we ons geld, onze stem besteden en met wie we onze tijd doorbrengen. Het heeft niet veel controle in het grote geheel, maar als we opstaan ​​en dit bestrijden, zullen onze achterkleinkinderen ons eren.

Dat wil zeggen, als ze het concept privacy zelfs zullen begrijpen tegen de tijd dat ze hier zijn …

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
leugens 1545473874

Tweede kamer wil en blijft terroristen verwarde personen noemen

klimaatgekte

De klimaatgekte kent geen grenzen