in , , ,

De ongelijkheid in Nederland: leefgeld van gezinnen, asielzoeker versus Nederlander onder bewind

aitoff / Pixabay

Een echtpaar met twee kinderen krijgt in een AZC € 163,- euro leefgeld per week.
Een echtpaar onder bewind mag het veelal doen met € 40,- + € 5,- per kind per week!

Mail aan Vaste Kamercommissies van: Sociale Zaken, Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken.

Geachte dames en heren,

Ik ben zo vrij mij vanuit de Politieke Beweging Wil Nu tot de diverse vaste Kamercommissies te wenden, wetende dat het onderhavige onderwerp de diverse beleidsterreinen raakt.

Gisteren kwam in het nieuws dat het COA vijf duizend plaatsing mogelijkheden zoekt wegens de toename van het aantal asielzoekers. Vorig jaar zijn er de nodige centra gesloten, omdat er toen minder vraag naar was en hebben deze een andere bestemming gekregen.

Op de vraag waarom dit niet gereserveerd was voor toekomstige situaties, was het antwoord dat dit veel zou kosten.

Echter zoals er nu mee omgesprongen wordt kost het nog veel meer. Wanneer er weer nieuwe locaties worden gecreëerd moeten deze weer worden aangepast en ingericht.

De oplossing is veel eenvoudiger en je bereikt er mee een win win situatie. In ons land kennen wij ruim 30.000 dak en thuislozen, die veelal alleen de beschikking hebben over nachtopvang en het verder mogen uitzoeken.

Deze daklozen zouden eenvoudig de plaats kunnen innemen wanneer er onvoldoende gebruik wordt gemaakt van de ruimtes bestemd voor de asielzoekers. Iedere maand volledig onderdak zou voor deze groep al winst kunnen betekenen.

Zo bereik je ook een situatie waar daklozen en asielzoekers gelijkwaardig worden behandeld. Asielzoekers en daklozen zouden ook samen kunnen wonen. Dan wordt er ook recht gedaan aan de Universele Verklaring van De . In artikel 25 staat het recht op wonen!!

Doordat asielzoekers en daklozen door onze overheid verschillend worden beoordeeld bestaat er geen evenwicht binnen onze . En wordt daarmee hieruit voorkomend het haatzaaien gecreëerd.

Voor Wil Nu: “Gelijke monniken, gelijke kappen!! Dit geldt ook bij sociale voorzieningen. Een echtpaar met twee kinderen krijgt in een AZC 163 euro leefgeld. Een echtpaar onder bewind mag het veelal doen met € 40,– + € 5,– per kind.

Het wil niet zeggen dat de 163 euro om laag moet, maar mensen onder bewind moeten hetzelfde worden beoordeeld, dus gelijke bedragen. Daarmee zullen er vele problemen worden voorkomen en zullen er b.v. veel minder kinderen uit huis worden geplaatst, waarvan de ouders financieel niet meer voor hun kinderen kunnen zorgen.

Dit kost onze overheid uiteindelijk veel meer geld.

Bron: Wilnu.nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan
2 jaren geleden

Want in Nederland is alles een verdienmodel ( ziekteverzekering pensioenfondsen ) en een dakloos is een lastpost en werkeloze een uitvreter en zieken kosten alleen maar , maar wat is daar aan voorgegaan hebben ze een fictieve middenzeelandse over moeten steken , maar ja ze zien het ‘niet ‘ ,,, die profesioneel zitten zo vast aan de protocollen van het verdienmodel . , al hebben de inheemse al na de half van zijn arbeid al genoeg opgebracht , enz. En een a-ziel zoeker mag aan de dis van de overheid aanschuiven en zijn minderheid regeert , ook de overheid doet aan nieuwe zieltjes winnen , want ja de inheemse die weten waar abraham de mosterd , haal achter het hek van de overheid. !

Kersverse Rob Jetten: geen referendum, want ‘U bent te dom’

BlokkeerFriezen krijgen hulp uit onverwachte hoek, BlokkeerBurgemeester stopt bus met demonstranten