in , ,

Kersverse Rob Jetten: geen referendum, want ‘U bent te dom’

stupid 1539879230
Deedster / Pixabay

Rob Jetten was gisteren op bezoek bij de Liberal Democrats in het waar hij uitspraken deed over referenda.

Het Britse was volgens hem ‘dramatisch' en een ‘belediging voor de '.

De wantoestanden aldaar ziet hij als reden waarom in Nederland het correctief referendum alleen voor eenvoudige concrete onderwerpen moet gelden. Daarmee verliest u dus inspraak op internationale wetgeving en verdragen, zoals het TTIP-verdrag.

Wat Jetten zegt is dat burgers te dom zijn voor referenda, maar dat zij wel slim genoeg zijn voor het uitbrengen van een stem voor de Tweede Kamerverkiezingen. Een absolute paradox!

Het is ironisch dat Jetten met droge ogen beweert dat burgers niet in staat zijn complexe vraagstukken via referenda te beoordelen. Want een referendum over één onderwerp met een aantal antwoordopties is zeker niet complexer dan het beoordelen van tientallen verkiezingsprogramma's met daarin honderden pagina's over tientallen onderwerpen met abstracte concepten, zoals ‘inclusie'.

Maar voor logica moet u niet bij zijn. U bent volgens D66 dus in staat een keuze te maken tussen tientallen partijen, maar één simpele stelling beantwoorden kunt u volgens de partij niet.

Dit is dus gewoon onwaar. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kiezers wel in staat zijn de complexiteit van internationale wetgeving te beoordelen. Zo suggereert onderzoek van de Radboud Universiteit dat, ten tijde van het Oekraïne-referendum, kiezers inhoudelijk stemden op basis van inhoudelijke argumenten.

Niet de proteststem was doorslaggevend, maar de inhoud. Deze ongemakkelijke feiten worden door D66 natuurlijk weggewuifd, want die denken enkel in termen van internationalisering en globalisering.

Want, ‘u bent te dom'.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
denk jinek

Oké dan, DENK-politicus Azarkan: ’Ook ik heb aanspraak op prijs Jinek’

ongelijkheid 1539884513

De ongelijkheid in Nederland: leefgeld van gezinnen, asielzoeker versus Nederlander onder bewind