in , , ,

De “War On Cash”: Belastingdienst gaat sluiten, banken nemen taken over

8737289235 7df9f20d15 NWO

Van cash naar digitaal. Het is een langzaam proces; we zijn nu in de overgangsfase. Iedere bankrekeninghouder maakt gebruik van internetbankieren maar velen zullen daarnaast nog gebruik maken van contant geld.

Althans, ik zelf zeker wel. Voor de kleine boodschappen, bij de bakker, de fooi op het terras, de collecte aan de deur, en eigenwijs als ik ben, ook voor de wekelijkse karrenvracht bij de super. Ik ben namelijk faliekant tegen het afschaffen van contant geld.

U zult straks begrijpen waarom. Ik vind de huidige situatie met een combi van contant en digitaal ideaal. Internetbankieren en geld uit de muur. Niks mis mee, houden zo.

Is cash gevaarlijk?

Maar onze waarschuwt daar voor. Met contant geld op zak loop je risico. Een tik op de kop, of zelfs de complete pinautomaat om je oren als een scooterrijder in het donker net even voor jou pinbeurt een lading springstof in de gleuf heeft geschoven. Kortom, we lopen gevaar volgens de overheid die een waarschuwend vingertje heft, samen met de .

Deze willen liever zo snel mogelijk van alle pinautomaten af. Liefst helemaal van het contante geld. Er gaat teveel zwart geld om in het criminele circuit, maar ook onder de ‘witte-boorden-criminelen' die het zwart geld witwassen.

En cybercriminaliteit dan?

Kortom, de misdaad speelt mooi weer met ons contante geld. Dat is uiteraard ongewenst. Met deze drogreden worden we door banken en overheid voorgelicht dat het beter is dat cashgeld verdwijnt. Het is een vals voorwendsel omdat cybercriminelen al lang de weg hebben gevonden op het internet. Hoeveel rekeninghouders zijn al niet slachtoffer geworden van een tik op hun digitale bankrekening. Oké, heeft één voordeel, je hoofd doet niet zeer maar het is wel pijnlijk voor je bankrekening.

Totale reset

Er zit meer achter om cashgeld te verbannen. Het is niet de criminaliteit, het is ons wankele fiat geldsysteem. Dat loopt op zijn einde. Centrale banken weten dat donders goed. Om het krediet gedreven geldsysteem overeind te houden is de (centrale) rente naar nul gemanipuleerd. De schuldenberg tot record hoogte gestegen en de aflossing onbetaalbaar geworden. De rente- en aflossingsverplichtingen slokken teveel op van het toekomstige inkomen.

Daarmee zal het BBP nationaal, maar ook mondiaal dalen. Het begin van het einde van een failliet geldsysteem. De oplossing is een totale reset. Omschakelen naar volledig digitaal. Dat is wat ons in de (nabije) toekomst staat te wachten. Niets meer en niets minder.

Cryptocurrency reguleren

De visionair George Orwell had gelijk. De totale controle over onze financiën is aanstaande. We zien dat steeds meer landen het cashgeld verbannen. Joost van Buuren schreef in de eerder aangehaalde column: “Overheden zijn overal druk bezig om cryptomunten, bitcoin voorop, te ‘omkaderen'. In wetten, regels te gieten. Te ‘reguleren.” Dat moet dus eerst gebeuren.

Dat ook de hoeveelheid geheel in beeld is net als alle transacties op onze bankrekeningen. Ik schat in dat het tempo gelijk op gaat met het verbannen van cash. Duurt geen 10 jaar maar moet zeker korter. Een aanstaande crash van ons failliete fiat geldsysteem zal niet lang op zich laten wachten. De kans bestaat dat centrale banken haast maken.

De ECB, partner in crime

Demonetarisering van ons chartaal geld staat voor de deur. Ooit gingen we giraal, straks gaan we massaal digitaal. En plukt de overheid ons kaal. Banken en overheden gaan massaal met ons geld aan de haal. Oké, rijmen kan ik wel maar dichten niet. Het dichten van mijn financieel gat, want dat is wat ons massaal gaat overkomen als we overheid en banken ons geld in beheer laten nemen. Dat is wat er gebeurt. Letterlijk en figuurlijk.

Al onze financiële transacties zijn in beeld bij de bank. En de overheid controleert de bank. Ik zie deze instituten steeds dichter naar elkaar kruipen, te samen met centrale banken en de ECB. Ja hoor, daar is ie weer, de ECB. Kom ik altijd bij terecht. De partner in crime. Een groot samenwerkingsverband tussen banken en overheid is op til. Uit pure noodzaak om een failliet geldsysteem te redden.

Internetbank, c.q. belastingbank

Grote veranderingen staan ons te wachten. De , die na al die toeslagenaffaires niets meer goed kan doen, kan worden opgeheven. Alle directe en indirecte heffingen op de burger kunnen rechtstreeks digitaal worden afgeschreven van onze bankrekeningen. Zoals bijvoorbeeld de BTW. Deze wordt nu geïnd door de ondernemer en afgedragen op zijn btw-aangifte aan de Belastingdienst.

Met wat aanpassingen in het internetbankieren, en het insluiten van belastingen in het bankwezen, kan de kostprijs verhogende btw direct via elke digitale transactie worden afgedragen naar de rekening van 's Rijks Schatkist. De kassabon laat zien dat er 100 euro naar de rekening van de super gaat en 20 euro naar NL86INGB0002445588 van de Schatkist.

Geen aangifte inkomstenbelasting meer

Ook de loon- en inkomstenbelasting wordt direct van onze rekening afgeschreven als de maandelijkse uitbetaling van het loon, pensioen of uitkering wordt bijgeschreven. Zijn werkgevers en uitkerende instanties gelijk blij. Geen inhoudingen en afdrachten op aangifte meer aan de Belastingdienst. Scheelt een paar krachten in de loonadministratie. Ook de winstaangifte voor ondernemers kan weg.

Geen aftrekmogelijkheden meer, maar lager tarief en innen via de bij te schrijven ontvangsten. Allemaal voordelen dus, althans zo zal de voorlichting zijn richting de argeloze burger. Moet nog wel even het hele belastingstelsel op zijn kop. Maar daar was de politiek toch al ongeveer aan toe na al het gehannes met toeslagen.

Geen fictie, gewoon andere tijden

De tijd staat niet stil, er moeten veranderingen worden doorgevoerd willen we overleven in deze tijd van ‘.' We staan voor de allergrootste belastingvereenvoudiging sinds tijden. Makkelijker kunnen we het niet maken. Gaat praktisch vanzelf. Banken heffen de belasting en dragen af. Tegelijk int de bank hun gemaakte kosten. De 5 euro per maand van nu zal natuurlijk omhoog gaan vanwege de vele digitale en (belasting) diensten die ze verlenen.

Op elke transactie zou bijvoorbeeld 1 of 2 eurocent kunnen worden geheven. Omwille van het fiat geldsysteem zal de rente op spaartegoeden verder naar negatief gaan. Opnemen en thuis bewaren lukt zonder cash toch niet meer. Ook  goud is riskant als bijvoorbeeld een echte systeemcrash dreigt. Goud is in crisistijden vaker geconfisqueerd door de overheid.

Nu de FED nog

Hoe we het ook wenden of keren, we zitten gevangen in het web dat de ECB achter de schermen langzaam aan het spinnen is. Om de euro overeind te houden moeten we niet in de gelegenheid zijn om bijvoorbeeld euro's te wisselen voor dollars. De 100-dollar biljetten zijn nog altijd het meest geliefd in het internationale betalingsverkeer.

Het is nu een kwestie van samenwerking tussen ECB en de FED. Als de rente in de VS nu eens verder omlaag wordt gemanipuleerd dan kan op termijn ook daar negatieve rente worden geïntroduceerd. Dan zal ook de drang bij de FED groot zijn om cashgeld af te schaffen. Amerikanen zijn al van het plastic met hun creditcards, dus zou dat geen groot probleem zijn. We worden er langzaam in geluisd.

We staan er bij en kijken er naar. We denken dat het goed is omwille van ons geldsysteem en ter voorkoming van omvallende banken. Want stel je voor dat er een bankrun zou ontstaan. Zonder contant geld is dat uitgesloten.

Ook voordelen?

De grote vraag is nu hoe snel deze ontwikkelingen gaan. Ik denk met dezelfde snelheid waarmee een intreedt. Als een recessie zou verdiepen naar een depressie dan is er ….

Lees verder bij de bron: Columns van Gerrit Welbergen

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global warming hoax

Kou en sneeuw in Afghanistan en Pakistan heeft al ten minste 54 levens geëist

corrupt 1568463205

Achmea werd voorgetrokken bij omstreden proef met rechtshulp door minister Sander Dekker (VVD)