in , , , ,

Die drone die jou vanaf nu op straat mag filmen? Die is voor de openbare orde

9338567239 d52dd7c257 drone

Gemeenten hebben sinds 1 juli meer mogelijkheden tot cameratoezicht. Zij mogen surveillancedrones gaan inzetten. Of ze dat doen, beslissen de burgemeesters. Zonder dat er een onafhankelijke toets is. Dit roept een aantal fundamentele vragen op over onze .

Gemeenten konden al surveillancecamera's ophangen in de openbare ruimte; nu kunnen zij het cameratoezicht ‘meer flexibel' toepassen, door ook mobiele 's in te zetten.

aan: camera's die op een aanhangwagen staan of die eenvoudig kunnen worden vastgemaakt (en weer verwijderd). De wetswijziging die deze nieuwe bevoegdheid mogelijk maakt is dan ook riant door beide Kamers aangenomen. Alleen de Partij voor de Dieren stemde tegen.

Maar Gerdo Kuiper meent dat de ware consequenties van de niet goed tot onze volksvertegenwoordiging zijn doorgedrongen. De promovendus rechten en rechtsfilosofie aan de Universiteit van doet al een paar jaar onderzoek naar de gevolgen van veiligheidsmaatregelen voor privacy, waaronder deze wet.

Want: de wet geeft burgemeesters óók de macht om vliegende camera's in te zetten om de publieke orde te handhaven.

Bron; deCorrespondent [PDF]

Lees verder via Bron: PrivacyNieuws

 

Photo by Chris Hunkeler cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ice age coming soon

Duitse wetenschappers waarschuwen voor een komende mini ijstijd

Frans Timmermans seeks your support e14183249554471

“Werkelijk niet om aan te zien”: Razende en krijsende EC voorzitter Frans Timmermans