in

Donkere energie bestaat niet!?

heelal 1576691436

Een team wetenschappers gooit de knuppel in het hoenderhok: volgens hun analyse is het maar zeer de vraag of donkere de sterrenstelsels in ons heelal steeds sneller uit elkaar drijft.

Op basis van waarnemingen aan supernova's constateerden twee teams van sterrenkundigen in 1998: het heelal dijt steeds sneller uit – een ontdekking die de groepsleiders in 2011 een Nobelprijs opleverde.

Nu heeft een team onder leiding van natuurkundige Subir Sarkar recente data van een grotere verzameling supernova's onder de loep genomen.

De controversiële conclusie van deze onderzoekers, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Astronomy & Astrophysics: de versnelde uitdijing van het heelal zou zomaar een kunnen zijn.

Weggepoetste bewegingen

De meeste kosmologen schrijven de versnelde uitdijing van het heelal toe aan de zogenoemde donkere energie. Die zou ervoor zorgen dat sterrenstelsels steeds sneller bij elkaar vandaan vliegen.

En dat effect zou overal hetzelfde moeten zijn, in welke richting je ook het heelal in …

Lees verder bij de bron: New Scientist

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
marcrutte

Rutte neemt voor de tiende keer noodgedwongen afscheid …

9786973341 8293c47a19 oranjes

Miljoenendeal Oranjes met fiscus na overlijden Juliana