in , , , , ,

Duitse vaccinatieweigeraars krijgen per 2020 een geldboete tot 2500 euro

De Duitse federale regering heeft het helemaal gehad met ouders die hun kinderen niet inenten tegen de mazelen en zet nu grof geschut in. Vanaf 2020 kunnen zogenaamde anti-vaxxers een boete op hun deurmat verwachten die kan oplopen tot 2500 .

Het plan wordt naar alle waarschijnlijkheid met een meerderheid aangenomen door de Bondstag en hiermee wordt het inenten tegen de mazelen vanaf maart volgend jaar verplicht, meldt VTR NWS.

Het wetsvoorstel moet nog wel goedgekeurd worden, maar dit lijkt een formaliteit. De regering van is voorstander van de vaccinatieplicht en ook andere partijen hebben zich achter het voorstel geschaard. Vanaf volgend jaar moet iedereen ingeënt worden tegen de mazelen, dit vooral om kinderen op crèches en scholen te beschermen.

Toch is er geen sprake van een vaccinatieboete, deze boete wordt namelijk gekoppeld aan de leerplicht. Kinderdagverblijven en scholen weigeren echter om kinderen die niet zijn ingeënt toe te laten en hiermee overtreden de ouders dus de leerplicht.

De verplichte geldt voor alle Duitsers die voor 1970 is geboren zijn.

Lees verder bij de bron: Metronieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Frankrijk en Duitsland zijn de EU en de rest van Europa dient zich aan te passen

2.000 documenten waarin Prins Andrew wordt beschuldigd van seks met Epstein’s ‘Sex Slaaf’ worden ontzegeld