in ,

Duitsland: Politie mag geen foto’s meer nemen bij demonstraties

Toen de bij een demonstratie (in Gelsenkirchen) foto’s maakte van deelnemers aan die demonstratie én die foto’s op sociale media deelde, waren de rapen gaar.

Twee demonstranten begonnen een kort geding, omdat ze zich in hun grondrechten aangetast voelden…

Het Verwaltungsgericht heeft nu bepaald dat zulke foto’s niet meer mogen. Mensen mogen niet herkenbaar in beeld gebracht worden, aldus de rechters.

Sterker nog, het is feitelijk al fout dat de politie demonstranten überhaupt al fotografeert, gelet op het grondwettelijke recht op vrijheid van vergadering.

Fotograferende agenten kunnen intimiderend overkomen en zelfs voorkomen dat burgers hun rechten uitoefenen.

‘Als demonstrant kan ik niet weten of de geüniformeerde man mij slechts vaag heeft gefotografeerd of dat hij met een telelens een close-up heeft gemaakt’, aldus het vonnis.

Alles bij de bron; Cops-in-Cyberspace

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hiltermans
2 jaren geleden

Keer op keer blijkt dat overheden zo verschrikkelijk fout zitten dat je haast tot geen andere conclusie kan komen dat de bron van alle ellende bij “onze” overheden zit. Omdat ik graag wil geloven dat niet alle ambtenaren “achterlijk of halfgaar” of “corrupt of omkoopbaar” zijn, moeten er van deze twee categorieën toch zoveel van deze twee klassen in hun bestand zitten dat zij het totaal resultaat zeer negatief beïnvloeden.
Nu houd je moeilijk corrupte mensen helemaal tegen, maar het is van het grootste belang dat de overheid de juiste mensen mensen selecteert … Ambtenaren zullen ongetwijfeld zeggen dat zij volledig integer zijn maar verklaar dan maar eens waarom het resultaat zo ongelooflijk belabberd is. Ik durf de stelling aan dat binnen de overheid te weinig of geen vrijheid is. Er zijn regels en die moeten blind worden gevolgd. Ambtenaren zijn daarom vaak mensen zonder graat. En dat zijn niet de mensen die je moet hebben want daarmee krijgen corrupte mensen teveel kansen.
Wat nodig is zijn mensen die hun hersens gebruiken en niet dom en gelaten uitvoeren wat anderen zeggen en minimaal is het onacceptabel dat ambtenaren omkoopbaar zijn.
Daarmee zouden overheden meer zelfreinigend kunnen worden in plaats dat keer op keer fout, schadelijk, onnodig kostbaar en totaal fout beleid wordt gevoerd.
Niet mee eens? Kom maar op !!!!

Zo verwijder je je Google-data snel met deze nieuwe optie

Misschien moeten we ze nog een belastingvoordeeltje geven: 2017 het beste jaar ooit voor superrijken