in ,

Dwingend advies: Haal TikTok van je telefoon, het verzamelt erg veel persoonlijke data

Die oproep doet een softwarespecialist op het sociale netwerk Reddit. Hij of zij dook in de software van de populaire app en schrok hoeveel de Chinese makers aan persoonlijke data van gebruikers stelen.

De Chinese app, populair bij tieners voor het uploaden en delen van korte video’s, is niets meer dan “een methode voor gegevensverzameling, versluierd als een sociaal netwerk”, schreef de Reddit-gebruiker in een lange post, compleet met softwarebestanden waaruit dat zou blijken.

Hackerscollectief Anonymous heeft zijn zorgen inmiddels gedeeld.

TikTok graaft diep in alle gegevens die je op je telefoon bewaart en zou die doorgeven aan de Chinese makers. Daaronder je e-mail adres en wachtwoord.

Het kan zelfs je GPS van afstand aanzetten en doorgeven waar je je bevindt. Het weet welke wifi je gebruikt en waarschijnlijk ook het wachtwoord om daarmee te verbinden.

India heeft om deze reden TikTok al in de ban gedaan, samen met 58 andere Chinese apps die veel te veel informatie verzamelen over gebruikers.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Ja wat moet je hierover zeggen (Jantje) zei het al wat denk je dat die andere apps en diensten doen. Google doet het ,facebook, de NSA en waarom zouden Chinese apps en diensten anders zijn? Maar ik weet wel de Amerikanen houden niet van concurentie op dat gebied.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

‘Italië liet Bill Gates experimenteren met nieuw type DNA vaccin’

U betaald: in het rijke stinkerdstadje De Bilt laat iedereen z’n villa schoonmaken van belastinggeld