in ,

Dwingend advies: Haal TikTok van je telefoon, het verzamelt erg veel persoonlijke data

Die oproep doet een softwarespecialist op het sociale netwerk . Hij of zij dook in de software van de populaire app en schrok hoeveel de Chinese makers aan persoonlijke data van gebruikers stelen.

De Chinese app, populair bij tieners voor het uploaden en delen van korte 's, is niets meer dan “een methode voor gegevensverzameling, versluierd als een ”, schreef de Reddit-gebruiker in een lange post, compleet met softwarebestanden waaruit dat zou blijken.

Hackerscollectief Anonymous heeft zijn zorgen inmiddels gedeeld.

TikTok graaft diep in alle gegevens die je op je telefoon bewaart en zou die doorgeven aan de Chinese makers. Daaronder je adres en wachtwoord.

Het kan zelfs je GPS van afstand aanzetten en doorgeven waar je je bevindt. Het weet welke wifi je gebruikt en waarschijnlijk ook het wachtwoord om daarmee te verbinden.

India heeft om deze reden TikTok al in de ban gedaan, samen met 58 andere Chinese apps die veel te veel informatie verzamelen over gebruikers.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Italië liet Bill Gates experimenteren met nieuw type DNA vaccin’

U betaald: in het rijke stinkerdstadje De Bilt laat iedereen z’n villa schoonmaken van belastinggeld