in , , ,

ECB-president Draghi: “De euro is onomkeerbaar”

Tijdens de persconferentie van gisteren heeft Mario Draghi nogmaals gezegd dat de onomkeerbaar is. Hij begrijpt dat er scepsis is ontstaan over de gemeenschappelijke munt, omdat sommige landen in de periferie van de de laatste jaren nauwelijks een economische verbetering waarnemen. Aan de andere kant komt er kritiek op de euro vanuit de sterke landen van de muntunie, omdat deze landen het gevoel hebben dat ze de rekening gepresenteerd krijgen van fouten die andere landen gemaakt hebben.

Toch moeten landen in de Eurozone volgens Draghi niet al hun kritiek op de en de euro richten. De ECB-president benadrukt dat de landen in de periferie van de Eurozone structurele hervormingen moeten doorvoeren waar ze anders ook niet onderuit waren gekomen. Sterker nog, in sommige gevallen zouden landen volgens Draghi duurder uit zijn als ze moesten hervormen buiten de muntunie.

Lees verder via Marketupdate.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Snowden komt vanuit Moskou met schokkende onthullingen over 9/11

Rijk vorig jaar meer kwijt aan zorgtoeslag en huurtoeslag, minder aan kinderopvangtoeslag en stijgt boven de 10 miljard uit