in , ,

in een maand tijd, is de belasting al twee keer verhoogd met in totaal 100 miljoen euro!

Zo verhoogt vlaktaks stukje bij beetje!

Het nieuwe kabinet wil een ‘sociale vlaktaks’ invoeren om werken meer te laten lonen. Maar in een maand tijd, is de belasting al twee keer verhoogd met in totaal 100 miljoen .

Nu heeft nog vier belastingschijven: hoe meer u verdient, u meer belasting u betaalt over elke extra verdiende euro. III wil werken meer laten lonen. Daarom moet er één belastingschijf komen voor verreweg de meeste Nederlanders. Alleen mensen die meer dan 68.600 euro verdienen, betalen een hoger tarief.

Maar hoe hoog moet die eerste schijf dan worden?

Op 27 oktober, zijn eerste echte werkdag, stuurt minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees (D66) een brief naar de . De eerste belastingschijf wordt 36,89 procent, zo staat daarin te lezen.

Stapje voor stapje

Wat is hier aan de hand? Toen het kabinet het Centraal Planbureau (CPB) vroeg om haar regeerakkoord door te rekenen, dacht zij nog aan een tarief van 36,89 procent. Dat is dan ook het percentage waar het CPB mee rekende, toen zij de koopkrachtplaatjes voor burgers berekende.

Lees ook eens verder bij de bron: in een maand tijd, is de belasting al twee keer verhoogd met in totaal 100 miljoen euro!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ISIS kondigt op het darknet aanslagen tijdens kerst in Europa aan

Nederlandse zorguitgaven zijn de hoogste in EU