in , ,

En daar gaat weer 5 miljard: EU redt weer een bank met samenlevingsgeld

82ad0900a57e51e6 640 euros

Worden banken niet gered door Griekenland, Cyprus of Ierland verder in de schulden te steken, dan wel gewoon rechtstreeks:

EU, Portugal agree on 5 billion euro recapitalization for ailing bank CGD. The European Commission and have agreed in principle on the recapitalization, on market terms, of ailing state-owned bank CGD, envisaging an injection of up to 2.7 billion euros ($3 billion) in state funds and nearly as much in debt and equity. “This is an innovative deal in Europe…This is good news not only for CGD but for the whole Portuguese banking system,” Finance Minister Mario Centeno told a news conference, adding that he expected that there would be no impact on the deficit.

En daar gaat weer 5 miljard naar falende bankiers. Er was een reden om Portugese banken niet mee te testen bij de recente stresstest, nu is voor ieder dus duidelijk waarom. De overigens zeer milde stresstest blijkt vooral een Public Relations hulpstuk.

En zie hoe de Minister van Financiën Centeno hier openlijk de kant van bankiers verdedigt, en dus niet die van de bevolking. En hij spreekt uiteraard weer harde : Als je als overheid 2,7 miljard euro samenlevingsgeld aan bankiers geeft en voor vergelijkbaar geld inkoopt in aandelen en obligaties van een bank die nagenoeg failliet is… Dan heeft dat natuurlijk welimpact.

Gelukkig heeft de heeft een manier bedacht om wat geld terug te verdienen… met Apple!

De belangen van de bankiers komen boven die van de bevolking

De 5 miljard die naar Portugese bankiers gaat komt bovenop de 80 miljard die ze sowieso al maandelijks kunnen krijgen. Zie het gebeuren, keer op keer blijft de overheid geld verkwisten, falende bankiers uitkopen, van geld voorzien, de hand boven het hoofd houden, weg laten komen met grootschalig crimineel gedrag.

Uiteraard heeft Mario Centeno reeds vele jaren bij de Portugese Centrale Bank gewerkt voordat hij Minister van Financiën werd (Centeno is dus een draaideur gevalletje) en heeft hij met deze maatregel uiteraard een lange, succesvolle carrière in de financiële wereld voor zichzelf gegarandeerd!

De overheid toont steeds weer er niet te zijn voor de bevolking, de overheid is er primair voor het grootbedrijf waaronder de bankiers voorop. Uw geld verdwijnt dus continu in de zaken van de bankiers: mooi beleid, niet?

(Via JDreport bericht ‘Portugese bank verzuipt: Snel een EU reddingsboei van 5 miljard, omdat het kan‘)

Maar de EU zorgt in dit geval ook voor inkomsten?

Ik durf het haast niet te zeggen maar hier lijkt de Europese Commissie zowaar iets goed te doen? (Wees echter gerust, dat lijkt slechts zo.)

Apple moet van de Europese Commissie 13 miljard euro plus rente aan achterstallige belasting betalen aan de Ierse belastingdienst. Volgens Brussel zijn de belastingafspraken die en Apple hebben gesloten, niet geldig. Dat maakt eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) dinsdag bekend. “Dit is geen boete”, benadrukt Vestager. “Dit is onbetaalde belasting die wordt betaald.”

Door afspraken tussen de Ierse regering en Apple betaalde het bedrijf in 2003 effectief 1 procent belasting over zijn Europese winst, en 0,005 procent in 2014 (50 euro belasting op 1 miljoen euro), concludeert de Commissie. De afspraken gaan terug tot 1991. Nieuwe afspraken volgden in 2007.

Ja, u leest het goed, in 2014 betaalde Apple slechts 0,005% belasting over zijn winst. Contrasteer dat even met uw inkomstenbelasting? En u vroeg zich af waarom onze belasting steeds verder omhoog gaat?

Het is trouwens niet alleen Europese winsten die een voordelig (0,005%) belastingtarief krijgen, bedrijven als Apple routeren internationale omzet door Ierland voor het belastingvoordeel. Apple zal die boete uiteraard nooit niet gaan betalen. Want wanneer dit geldt voor Apple, geldt die ook voor andere multinationale bedrijven… en dus zal de grote belangenbehartiger van de multinationale bedrijven (dat is de VS overheid uiteraard) moeten optreden. En die doet dat bij voorkeur met geweld.

De Ierse minister van Financiën Michael Noonan verzet zich tegen het oordeel van Vestager.

Juist, en daar begint de verdediging van het bedrijfsleven al meteen met overheidsvertegenwoordigers – die uiteraard toch vooral de belangen van het bedrijfsleven vertegenwoordigen.

De Europese Commissie grijpt hiermee uiteraard weer meer macht

Overigens lijkt het wellicht dat de Europese Commissie iets goed doet, door bedrijven die frauderen zowaar eens aan te pakken, maar uiteindelijk is ook dit een verkapte staatsgreep door de Europese Commissie. En grappig genoeg wordt dit ook duidelijk benoemd door Apple:

Apple-directeur Tim Cook schrijft in een open brief dat de Europese Commissie “een poging doet om Apples in Europa te herschrijven, Ierlands belastingregels te negeren en het internationale belastingsysteem op zijn kop te zetten.” Volgens Cook wil de Commissie de Ierse belastingwetgeving vervangen met “haar eigen beeld van wat de wet had moeten zijn”, en is het oordeel “verwoestende klap voor de van de EU-lidstaten”.

En daar heb je het. De EU speelt het spel weer voor het wegnemen van de soevereiniteit van lidstaten en het beperken van de inspraak van lidstaten, onder de noemer van het aanpakken van belastingontwijking. Die ‘verwoestende klap' is wat dat betreft treffend beschreven.

Bovenstaande toont uiteraard de onmacht van de Europese Commissie… als dit geheel niet een toneelstuk voor de kijkers thuis zou betreffen. De EU is zelf namelijk een van de grootste internationale belangenvertegenwoordiger van het grootbedrijf! Herinner uiteraard ISDS, CETA en TTIP. De EU voorzitter Juncker regelde persoonlijk grote belastingvoordelen voor het grootbedrijf in Luxemburg. Sterker nog, de gehele Europese Commissie betreft de huidige incarnatie van de lobbyclub van Chemie, Patentrecht, Kolen en Staalbedrijven. Apple aanspreken doen ze in dit geval dus echt uitsluitend en alleen met als doel soevereiniteit toe te eigenen, men wil immers maar wat graag een belastingunie introduceren! En Apple met 0,005% belasting (50 euro per miljoen euro winst!) is goed te verkopen als reden.

PRS in actie

En dat brengt ons bij weer de PRS in actie. Wens: Meer totalitaire macht en de belastingunieProbleem: Zelf gecreëerde belastingontduiking (Herinner: de EU-voorzitter Juncker was zelf groothandelaar in belastingontduiking voor multinationals!). Reactie: Verontwaardiging voor 0,005% belasting die Apple betaalt. Solution: Een eigen belastingwet opdringen en daarmee grootschalige machtsoverdracht naar de EU realiseren, de Belastingunie.

De 13 miljard gaat Apple uiteraard nooit betalen, maar meer machtsoverdracht naar de EU zou zo maar kunnen lukken met deze inzet van de PRS-techniek!! Overigens maakt de Nederlandse belastingdienst zelf ook dit soort afspraken: 0,005% voor de grootste internationale bedrijven.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
tanks1

Wat als op een dag het licht uitgaat en het goederenvervoer stopt

737eef6328a06f45 640 banking crisis

Bewijs voor een op hande zijnde recessie, kan niet meer genegeerd worden