in ,

En daar gaat weer 1,1 biljoen euro gratis EU geld naar bankiers

5858033130 5dd90c6715 euro broken1

Het geld kan niet op! Daar gaat weer 1100 miljard. Zoveel geld krijgen de bankiers van de ECB. De EU grootbank-baas Mario Draghi (van Goldman Sachs uiteraard) zorgt goed voor zijn Europese banken. Hij heeft sinds kort het alleen-toezicht over alle grote Europese banken. Sinterklaas bestaat, en hij gaat nu 1100 miljard euro weggeven!

De nieuwe steunmaatregel zou hoofdzakelijk bestaan uit de aankoop van staatsobligaties, waar op zijn vroegst in maart mee zou worden begonnen. Op die manier zou zo’n 1.100 miljard euro in de economie worden geïnjecteerd. Met de aankopen van staatsleningen bij banken wil de ECB ervoor zorgen dat er meer geld beschikbaar komt in de eurolanden. Banken krijgen door de verkoop van de obligaties meer geld in kas.

Tja, andermans geld weggeven, een leuke bezigheid. De ECB gaat de grootste banken van Europa 1.100 miljard, dat is 1,1 biljoen, euro geven om zich verder in te kopen in overheden van landen in Europa. Ja echt, de ECB gaat betalen zodat de bankiers nog weer meer staatsobligatie eigendom kunnen vergaren en daarmee dus weer meer macht krijgen over besluitvorming in lidstaten. Meer, meer, meer. Groot, groter, grootst. What could possibly go wrong?

De EU pakt met deze actie (kwantitatieve verruiming) uiteraard het aflopen op van dekwantitatieve verruiming (QE) in de VS. Er is immers een constante: het gratis geld voor bankiers moet onverminderd doorgaan. Linksom of rechtsom. Nu dus niet meer via de FED maar via de ECB.

Met een modaal jaarsalaris (incl vakantie) in NL van 34.000 euro geeft Draghi hier weer het equivalent weg aan bankiers van 32 miljoen jaar werk.

Hoe fout kan je het doen als federale overheid? We verbazen ons dagelijks weer! Het gaat van slecht tot erger. En de burger mag deze rekening weer gaan betalen. Staatsobligaties zijn immers gewoon een toezegging van overheden van toekomstig opgelegde belastingen. En die toekomstige belastingen worden nu dus weer verder verhoogd, gratis en voor niets, meer geld voor bankiers.

In ander nieuws: Er mogen ook weer voor 5 miljard mooie vers-geperste ELA-euro worden ingevlogen door de ECB in Griekse banken.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9438113708 c80e5ffe0b propaganda1

Optimistische staatspropaganda afgestraft: werkloosheid omhoog naar 8,1%

9c62b89524fb93e3914fc17a 640 rekening e14193648403121

Corporaties steken lagere pensioenpremies in eigen zak